Güneydoğu’da Esedullah Tim bilmecesi!

Güneydoğu'da polisin operasyon yaptığı yerlerde ırkçı sloganlar dikkat çekti. İmza olarak ise Esedullah Tim yazıldı.
Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve emniyet güçlerinin operasyon yaptığı bölgelerde “Esedullah Tim” paniği yaşanıyor. Operasyonlar sonrası çeşitli yerlere yazılan ırkçı sloganların  altına atılan Esedullah Tim imzası “Güneydoğu’da yeni bir örgüt mü faaliyete geçti?” tartışmalarına neden oluyor.

Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı, 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Kışanak ve Anlı, buradaki vatandaşlarla görüşürken, bir evin dış duvarına, siyah boyalarla Türk Bayrağı ile 3 hilal çizilirken, ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz’ yazıldığı görüldü. Buradaki sloganların altına da “Esedullah Tim” imzası atıldığı gözlendi.

KİM BU ESEDULLAH TİM!

Emniyet güçlerinden başka kimsenin girmediği bölgedeki Esedullah Tim imzası bölgede de ‘efsanelere’ konu oldu. Bölge halkı polisi suçlarken bazıları da emniyet güçlerinden ayrı İslamcı bir örgütün faaliyete geçtiği iddiasında.

PKK İDDİASI!

Bazılarına göre ise Esedullah tim imzalı ırkçı sloganlar PKK tarafından “algı çalışması” için yapılıyor. Emniyet güçleri ise şu ana kadar Esedullah Tim hakkında bir açıklama yapmış değil.

Kaynak: sozcu.com.tr / Deniz Ayas

    :

    :

    :

    :

    "Güneydoğu’da Esedullah Tim bilmecesi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete