close

Gözaltındaki eski İstihbarat Müdür Yardımcısı ifade verdi

Adana'da gözaltına alınan eski İstihbarat Müdür Yardımcısı İsmail bilgin ‘Hakim kararı olmadan dinleme yapmadık’ dedi.
CANER TAŞPINAR - KARŞI
 
Adana’da dün yapılan operasyonla gözaltına alınan Adana eski Terör ve İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ifade verdi. Operasyonda gözaltına alınan 8 polis arasında yer alan İsmail Bilgin’in Adana TEM şube müdürlüğündeki ifadesine KARŞI ulaştı. Star gazetesindeki dinlemelerin sorulduğu Bilgin, “Hakim kararı olmadan dinleme yapılmadı” dedi.

"YASA DIŞI DİNLEME TALİMATI VERMEDİM"

İfade sırasında, Star’ın yayımladığı 13 bin 54 kişinin dinlendiğine ilişkin hazırlanan haberde, Adana’daki kamu görevlilerinin de yer aldığına dikkat çekildi. İsmail Bilgin, “Dinleme talimatı verdiniz mi?” sorusuna “Ben hiçbir şekilde yasa dışı dinleme talimatı vermedim. Hakim kararı alınmadan hiçbir dinleme yapılmamıştır” yanıtını verdi.
Eski İstihbaratçı Bilgin, kamu görevlilerinin farklı isimlerle dinlenildiği sorusuna ise “Kesinlikle başka isimler kullanarak herhangi bir şahsın dinlenmesi talimatı vermedim” açıklamasında bulundu. Bilgin, ifadesinde yapılan dinlemelerin ardından yasaya göre 10 gün içerisinde tüm belgelerin imha edildiğini öne sürdü.

"YAPILAN DİNLEMELER RESMİDİR"

İfadede, Adana Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı olan Şükrü Uçkan’ın Fırat Yalçıntekin adı ile dinlenildiğine dikkat çekildi. Bilgin ise bu konuda bir talimat vermediğini iddia etti. Adana Adliyesinde hakim olarak görev yapan Süleyman Köse’nin de Tunahan İnan adı ile dinlenildiğinin belirtilmesi üzerine Bilgin, “Belirtilen şahıs ile ilgili ne gibi bir dinleme yapıldığını hatırlamıyorum. Dinleme yapılmış ise de resmi evraklara bakıldığında ne amaçla dinlenildiği yazmaktadır. Yapılan dinleme resmi evraktaki şekli ile yapılmıştır” yanıtını verdi.

Bilgin, dinlenen kişilerin hakim ve savcı olması nedeniyle HSYK’dan izin alınması gerektiğinin belirtilmesi üzerine “Benim numara ve isimleri tek tek kontrol etmem mümkün değildir” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    " Gözaltındaki eski İstihbarat Müdür Yardımcısı ifade verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete