Günün Videosu

Genelkurmay Adli Müşaviri görevden aldı

TSK'nın tasfiyesi için yürütülen kritik soruşturmalara gönderdiği belgelerle 'destek olduğu öne sürülen Genelkurmay Adli Müşaviri görevden alındı
TSK’nın tasfiyesi için yürütülen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, 28 Şubat ve Kozmik Oda gibi kritik soruşturmalara gönderdiği belgelerle ”Kumpas davalarına destek olduğu” öne sürülen Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Albay Muharrem Köse görevinden alındı. Köse, geçici görevlendirme ile Hukuk İşleri Müdürlüğüne getirilirken, Köse’nin yerine Albay Oğuz Akkuş vekaleten getirildi.

17-25 Aralık sürecinden sonra Fethullah Gülen cemaatine yönelik tüm kurumlarda tasfiyeler başlarken, TSK içerisindeki cemaatçilerle mücadelede sorunlar  yaşandığı konuşuluyordu. İzmir Askeri Casusluk davasında sanıkların beraat etmesinin ardından Genelkurmay’dan yapılan, “Haklılığımız ortaya çıktı, karara sevindik” şeklindeki açıklamaya da subaylar tepki göstermiş, davaların seyrini değiştiren yazışmalar yaparak mağduriyetlerine neden olan Adli Müşavir Köse’nin halen görevde olduğunu hatırlatmışlardı.

Eleştirilerin ardından Genelkurmay Başkanlığı’ndan ilk adım geldi. Köse, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın talimatıyla görevinden alındı. Dönemin Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu’nun Ergenekon davasından tutuklanmasının ardından bu göreve getirilen Köse, kumpas davaları olarak bilinen davalarda komutanların tutuklanmasına neden olan belgeleri “uzun sürer” diyerek inceletmeyen ve Ergenekon davasında cezalara dayanak yapılan meçhul Ergenekon şemasını gönderen kişi olarak suçlanmıştı. Köse’nin Ergenekon davasına gönderdiği bu belge daha sonra Genelkurmay tarafından yalanlanmıştı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Asuman Aranca

    :

    :

    :

    :

    "Genelkurmay Adli Müşaviri görevden aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete