close

YSK: Sızdırılan kimlik bilgileri 2008'den

YSK, sızdırılan kimlik bilgilerinin 2008'de paylaşılan dosyalarla örtüştüğünü açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 46,6 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili olarak “İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008’de paylaşılan dosyalarla uyumlu görülmüştür” dedi.
Kayyum yönetimindeki Zaman ve Yenişafak Gazeteleri'nde  yer alan haberde 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi suçlanmıştı.

AKP SUÇU CHP'YE YIKMAYA ÇALIŞTI AMA...

Karşı Gazete'den Burcu Oral Evren'e konuşan CHP'nin Bilişimci Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger şunları söylemişti:

"Bunlar gerçekten tiyatro oyunu sergiliyor." diyen Aksünger, çalınan kimlik bilgilerinin 2009 yılına ait olduğunu; CHP'nin ise 2013 yılındaki verileri, 2013 yılındaki seçimlerin güvenliği için paylaşıma açtığını vurguladı.

"Zaten bu bilgiler bir tek bizde yok... 30 partide var. AKP, her konuda olduğu gibi yine algı yönetimi yapmaya çalışıyor." sözleriyle haberi eleştiren Aksünger, şöyle konuştu:

"Asıl suçlu AKP iktidarıdır. Bu bilgiler tüm kurumlarda var. İçişleri Bakanlığında var, Sağlık Bakanlığı kimlik bilgilerini satıyor. Binali Yıldırım'ın açıklamaları doğru değil. Adalet Bakanı saçmalıyor... Devlet ciddiyetinden çok uzak işler yapıyorlar. "

karsigazete.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "YSK: Sızdırılan kimlik bilgileri 2008'den" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete