Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı gözaltına alındı

CHPi eski Gençlik Kolları Başkanı Eren Kurt, Facebook’taki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.
Eski eski CHP İl Gençlik Kolları Başkanı ve Kepez Belediyesi Meclis üye adayı Eren Kurt, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel hakkında sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARINA EL KONULDU

AKP Genel Başkan Yardımcısı Türel, hakkında sosyal medya üzerinde bir takım paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle, Eren Kurt'tan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurt'un evinde arama yaptı. Aramada cep telefonu ve bilgisayarına el konulan Eren, gözaltına alındı.

Eren Kurt hakkında şikayette bulunan AKP adayı Türel, gerekçe olarak Kurt'un facebook hesabı ve gazete manşetlerinden kendisine hakaret ettiğini gerekçe gösterdi.

Dün gözaltına alınan Kurt emniyetteki işlemlerin ardından "Devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi, savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakılan Kurt çıkışta

"Dün akşam saat 22:30 sularında evime geldi polisler. Dışarıdayım bende o sırada. Polisler telefonla arayarak beni çağırdılar. Geldim Eve. Arama yaptılar. Facebook’ta Menderes Türel’in Belediye başkanlığı dönemindeki olaylarla ilgili gazetelerde çıkan gazete küpürleri vardı sanal ortamda gezen. Ben de bunları paylaşmıştım kendi profilimden. Bunlarla ilgili Menderes Türel, devlet büyüklerine hakaret ve iftira olarak şikayetçi olmuş. Avukatları aracılığıyla. Bende bununla ilgili olarak siber suçlarda ifade verdim gece. Meclis Üyesi adayı olmama ve eski gençlik kolları başkanı olmama rağmen gece gözaltında tuttular. Sabahta savcılığa çıkarıldım ve tutuksuz yargılanma talebiyle de saldılar"
diye konuştu.

Eren Kurt, polis sorgusu sırasında kendisine “Bu paylaşımları neden yaptın?”, “Hangi amaçla yaptın?”,”Devlet büyüklerine hakaret içeriyor mu sence?”,”Aynı zamanda bu haberleri nereden buldun, nereden temin ettin?” sorularının yöneltildiğini söyledi.

İşte Eren Kurt'un yaptığı paylaşımlar:

  

  
  


    :

    :

    :

    :

    "Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı gözaltına alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete