Erzurum Emniyeti'nde çıplak işkence ve taciz iddası

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde sınava girmek üzereyken sınıfında gözaltına alınan Z.İ. isimli kadın öğrenci, emniyette iç çamaşırlarına kadar soyulduktan sonra işkenceye uğradığını iddia etti.
İşkencenin etkisi ile adet kanaması geçiren geçirdiğini belirten Z.İ.' den çıplak haldeyken içerde dolaşması ve hızlı bir şekilde oturup kalkması istendi. Psikolojisi alt üst olan Z.İ., ne okula gidebiliyor ne de uyuyabiliyor.

Sınava girmek üzere 27 Kasım günü gittiği Atatürk Üniversitesi'ndeki sınıfında arkadaşlarının yanında gözaltına alınan Z.İ. isimli kadın öğrenci, polislerce gözaltına alınıp İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü. Sorgu odasında iç çamaşırına kadar çırılçıplak soyulduğunu anlatan Z.İ.'nin kullandığı pede kadar onur kırıcı bir şekilde bakılarak hakaret edildiğini iddia etti. Ardından kadın polislerce çıplak halde oturtulup zorla ayağa kaldırıldığını belirten Z.İ. tacize maruz kaldığını ifade etti. Bununla da sınırlı kalmayan ağır işkence sonucu Z.İ. adet kanaması geçirdi. Z.İ. çırılçıplak soyulduğu anda ise erkek polislerce kapı aralığından izlenilip ardından fiziksel ve sözlü tacize maruz kaldığını dile getirdi.

‘TEŞHİR AMAÇLI SINIFTA GÖZALTINA ALINDIM’

Sivil polislerin kendisini teşhir etmek amaçlı sınıfta gözaltına aldığına dikkat çeken Z.İ. polisin ardından ise ırkçı gruplara kendisinin parmakla işaret edildiğini belirtti. Z.İ. gözaltı sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Beni ikamet ettiğim yerden de alabilirlerdi. Ama sadece teşhir etmek amaçlı beni okulumdan ve sınıfımın içerisinden aldılar. İlk başta 'Sınavım var. Sınavdan sonra gözaltına alın' dedim. Baktım bir polis 'Hocan sınav yapmayacak gel sen' dedi. Zaten herhangi bir gözaltı kararı olduğuna dair bir belge de göstermediler. Kolumdan tutup onca öğrencinin içersinde götürdüler. Dışarıda bir polis beni fakültemde bulunan faşist öğrencilere gösteriyordu. Ama sesi gelmiyordu ne dediğini duyamadım."

'ÇIRILÇIPLAK SOYULDUM'

Emniyette maruz kaldığı baskı ve işkencenin şokunu halen üzerinden atlatamayan Z.İ., gözaltı sürecinde çırılçıplak soyularak işkenceye maruz kaldığını söyledi. Z.İ., gözaltında yaşadıklarını şöyle aktardı: "Bana sürekli 'terörist' diyerek hakaret ediyorlardı. 'Senin teröristlerle ne işin var, bak güzelsin de. Onlar seni kullanıyor. Daha sonra seni yalnız bırakacaklar.' diyerek, beni çırılçıplak soydular. Kullandığım pede kadar her şeye baktılar. Onur kırıcıydı. Rencide etmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Daha sonra bağırarak, çıplak halde hareket etmemi ve hızlıca oturup kalkmamı söylediler. Kabul etmeyince bağırıp çağırıp zorla yaptırdılar."

'KANAMA GEÇİRDİM'

Kadın polislerin sürekli olarak kendisini taciz edip hakaret ettiğini ifade eden Z.İ., "Beni yarım saat kadar çıplak beklettiler. Çok zoruma gitti ve onur kırıcıydı. Çok ağladım. Bir anda çıplak haldeyken kanamam oldu. Onlar ise hiç aldırış etmeden dalga geçiyorlardı. Ağrılarım başladı. Daha sonra hastaneye gittim ve halen ağrılarım devam ediyor. Sürekli kullandığım şallara bakıyorlardı. 'Neden bunları kullanıyorsun teröristsin' diye hakaret edip, sürekli bağırıyorlardı. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Bunları bir insan bir insana yapamaz" dedi.

'ÇIPLAK ARAMA ESNASINDA ERKEK POLİSLER BENİ İZLİYORDU'

Yapılan baskı ve işkencenin bunlarla da sınırlı kalmadığını anlatan Z.İ., çıplak aramanın ardından polislerce sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldığını söyledi ve şöyle devam etti: "Çıplak aramanın ardından elbiselerimi giyerken kapı aralığında erkek polislerin kapı aralığında bana baktığını fark ettim. Sorgu odasından çıktığımda ise polisler, 'Canımın içi', 'Bebeğim' ve 'Canım' gibi sözlerle taciz ettikten sonra, fiziksel tacizde bulunup sürekli üzerime bağırdılar."

'PSİKOLOJİM BOZULDU'

Olayın halen etkisi altında oluğunu anlatan Z.İ., psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "İnsanlık dışıydı tam anlamıyla. 2 gündür ağlıyorum ve okuluma gidemiyorum. Sürekli takip ediliyorum. Sürekli bir baskı altında bu daha çok psikolojimi bozuyor. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Sınavlarıma da giremedim."

Kaynak: DİHA / Selman Keleş

    :

    :

    :

    :

    "Erzurum Emniyeti'nde çıplak işkence ve taciz iddası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete