Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor

Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Polise yapılan saldırıyı kendime yapılmış kabul ediyorum" dedi.
Polis teşkilatı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Polisimizin içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Bunlar üzerinden tüm teşkilatın suçlanması asla kabul edilemez" dedi. "Sizin meseleniz benim meselemdir" diyen Erdoğan, "Size yapılan saldırı, bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi, arkanızda Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin, devletin olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Paralel yapının açtığı tahribat çok ağır; yerli ve milli bir Polis Teşkilatı inşa ediliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle Ak Saray'da polisleri kabulünde konuşuyor. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum. 81 vilayetimizin tamamında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak için görev yapan 260 bine yakın polisimizi tebrik ediyorum.

Terörle mücadelede görev alan polislerimizi özellikle kutluyorum. Temmuz ayından bu yana 153 polisimizi şehit verdik. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına ve siz çalışma arkadaşlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. 1000’in üzerinde gazimize şifalar diliyorum.

Aynı şekilde adli olaylarda hayatını kaybeden polislerimize rahmet diliyorum. Ülkemizin ve milletinin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyan polise olan şükran borcumuzu asla ödeyemeyiz.

İster hırsız, ister katil, ister terörist olsun, başkasının canına ve malına kast eden kişinin vicdanı olamaz. Sizler bu vicdansızlarla mücadele ederek devlet olmanın temel gereği olan toplumun güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyorsunuz.

 "POLİSE YAPILAN SALDIRI BANA YAPILMIŞ SALDIRIDIR"

Polisimizin içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Bunlar üzerinden tüm teşkilatın suçlanması asla kabul edilemez. Haksız yere polislerimizi yıpratmaya, onların fedakarlığını küçük görmeye kalkan herkes önce beni karşısında bulur. Dolayısıyla sizin meseleniz benim meselemdir. Size yapılan saldırı, bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi, arkanızda Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin, devletin olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum.

Polisimizin içine sızarak teşkilatı ve mensuplarını kendi hain emellerine alet etmek isteyenler var. Bu tür teşebbüsler geçmişte küçük çaplı da olsa yaşanıyordu. Ancak son karşılaştığımız sıkıntı, öncekilerle mukayese edilemez büyüklüktedir.

Devlet içindeki her kurum önemlidir ama emniyet ve adalet teşkilatları doğrudan insanların hayatlarını etkileyen yönleriyle diğerlerinden farklı bir konuma sahiptir. Hele hele bu iki kurumun birden aynı şer yapının kontrolüne girmesi fecaattir. Türkiye bu faciayı yaşadı. Paralel devlet yapılanması adı verilen bir şer yapılanması ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin arkasında bu yapının ayak izlerini görüyoruz.

"Paralel yapının açtığı tahribat çok ağır;  yerli ve milli bir Polis Teşkilatı inşa ediliyor"

Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim bu yapının millete yaptığı zulmü maalesef geç fark ettik. Çok daha önce koyduğumuz rezervleri 17/25 Aralık’ın ardından tam bir temizlik harekatına dönüştürdük. Emniyette fiziksel ve zihinsel bir yeniden yapılanma sürecine girdik. Şu yapının ya da şu şahsın değil, adeta yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Paralel yapının yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır.

Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirmede yanınızda olmayı sürdüreceğim. Biz sadece Allah’a kul olmayız. Sakın kula kul olmayın.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete