Ensar Vakfı’na destek olan Turkcell Twitter’a erişim engeli istedi

45 çocuğa cinsel istismarın yaşandığı Ensar Vakfı’na sponsor olmayı sürdüren Turkcell, sosyal medya üzerinden kendilerine hakaret ettiğini iddia eden kullanıcılara dava açtı.
Twitter üzerinden Turkcell’in Ensar Vakfı’na sponsorluğunu sürdürmesine karşı “Turkcell Hatlarımızı İptal Ediyoruz” kampanyası başlatılmıştı. Bunun üzerine hatlarını iptal eden ve sosyal medya hesaplarında konu hakkında paylaşım yapan kullanıcılara Turkcell dava açarak cevap verdi.

Kullanıcılara dava açan Turkcell, Twitter’da hesaplara erişim yasağı getirilmesini istedi. Turkcell’in açtığı davanın dilekçesi, yine sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Twitter’ın ise hesapları engelleyip engellemeyeceği bilinmiyor.

Davanın ardından bu kez sosyal medya kullancıları Twitter’da #Tecavüzcell hastagi kısa sürede dünya listesine girdi. 

NE OLMUŞTU? 


Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan 45 çocuğun istismara uğradığı haberlerinden sonra, sosyal medyada hem Ensar Vakfı’nın kapatılması hem de Ensar Vakfı’na destek veren kurumların bu desteklerini çekmesi için kampanyalar başlamıştı. Ensar Vakfı’ndan desteğini çekmesi istenilen kurumlardan biri de Turkcell’di. Ancak Turkcell kullanıcılardan gelen yoğun tweetler nedeniyle bir açıklama yayınlamış ve şöyle demişti: “Saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz. Son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. Sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir. Bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” Bunun üzerine ise pek çok kişi Turkcell hatlarını iptal etmiş ve farklı telefon operatörleriyle anlaşmıştı. 


Şimdi ise Turkcell Twitter’da kendisiyle ve Ensar Vakfı’yla ilgili tüm tweetlerin kaldırılması için mahkemeden erişim engeli kararı çıkardı.

İşte o karar...


Kaynak: @bakistebuolmadi

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "Ensar Vakfı’na destek olan Turkcell Twitter’a erişim engeli istedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete