Erdoğan ve AKP sığınmacılar konusunda halkı kandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin Suriyelilere Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilmesi için halka verdikleri demeçlerin gerçekleri yansıtmadığı AFAD ve Birleşmiş Milletler'in yaptığı raporlarla ortaya çıktı.
Raporlara göre Türkiye'de eğitim seviyeleri en düşük mülteciler kalmış.

Türkiye’den Avrupa’ya giden Suriyeli mülteciler, ülkemize sığınanların en eğitimlileri olduğu ve kalifiyeli Suriyeliler Avrupa'ya gitti ve gitmeye de devam ediyor. 

AFAD’ın Türkiye genelinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan kıyılarına varan Suriyeliler ile yaptığı en kapsamlı anket sonuçlarına göre Avrupa'ya giden Suriyeli mülteciler, Türkiye’dekilerden çok daha iyi eğitimli ve daha gençler. Yunanistan’dakilerin yüzde 43’ü üniversite mezunu iken, Türkiye’dekiler arasında bu oran yüzde 10’un altında kalıyor. Avrupa'dakilerin yüzde 70’i 18-35 yaş aralığında. Türkiye'de ise 18 yaşındaki Suriyeliler, toplam rakamın yüzde 50’sini oluşturuyor. Yunanistan’a varan Suriyelilerin yüzde 85'i, Ege Denizi’ni ilk denemelerinde başarılı bir biçimde geçebilmişler. Yüzde 65’i ise özel bir ihtiyaçları olmadığını söylemişler. Üstüne üstlük, başta Almanya olmak üzere AB’de hangi ülkeye gitmek istediklerini teker teker ifade etmişler.



'KAYSERİ PAZARLIĞI'YLA AVRUPA SURİYELİLERİ SEÇMECE ALIYOR

Türkiye ile Avrupa arasında yapılan Mülteci Anlaşmasına göre de, Avrupa'ya gidecek olan Suriyelileri kendileri seçiyor. Bu anlaşma yapılırken dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu 'Kayseri Pazarlığı' yaptığını iddia ederek, Avrupa gidecek mültecileri, Avrupalı devletlerin kendilerinin seçeceğini söylemişti.

ERDOĞAN: ERDOĞAN BİZ ALMAYALIM DA İNGİLTERE VE KANADA'YA MI GİTSİN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere vatandaşık verilmesiyle ilgili olarak "O kardeşlerimize vatandaşlığı vereceğiz" demiş, Suriyeli sığınmacılar arasında kalifiye kişiler olduğunu iddia ederek "Biz almayalım da, İngiltere'ye Kanada'ya mı gitsin?" diye sormuştu.

'YARAR GÖRÜLEN SURİYELİLER'

İçişleri Bakanı Efkan Ala Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmasıyla ilgili 'yarar görülen Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınacak' dedi.

Kaynak: Yurt Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan ve AKP sığınmacılar konusunda halkı kandırıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete