Emekli Korg. Kundakçı: PKK, karakolları da kuşattı

Emekli Korg. Hasan Kundakçı, "PKK, şehirlerden sonra kırsala da yerleşmek istiyor." dedi.
İddiayı ortaya atan Emekli Korg. Hasan Kundakçı, kışladan çıkan askere PKK'nın saldırdığına dikkat çekti.

PKK SİLAH BIRAKMADI

Kundakçı, “PKK, şehirlerden sonra kırsala da yerleşmek istiyor. Askeri, kışladan çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Karakolların etrafı çevrilmiş durumda. PKK, silah bırakmadı, aksine bölgeye tamamen oturmaya kalktı” dedi.

PKK STRATEJİK SALDIRILARA BAŞLADI

PKK, TSK’yı kışla ve karakollardan dışarı çıkarmamak için stratejik saldırılara başladı.

Şırnak ve Dağlıca’daki saldırıların ciddiye alınmasını isteyen emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, “Teröristler, karakolların etrafını çevirmiş. Giriş çıkışı kontrol ediyor” dedi.

Hasan Kundakçı, ihanet sürecini fırsata çeviren PKK’nın şehirlerde fiilen kontrolü ele geçirdiğini, aynı stratejiyi kırsalda da uyguladığını söyledi.

SÜRECİ İYİ KULLANIYORLAR

Arazi anlaşmazlıkları ve diğer görevleri yerine getirmek için karakollardan çıkan askerlere PKK’lıların saldırdıklarına dikkat çeken Kundakçı şöyle dedi:

“Teröristler, süreci iyi kullanıyor. Şehirlerden sonra kırsala da yerleşmek istiyorlar. Askeri, karakoldan, kışladan çıkamaz hale getirmek istiyorlar.

Asker ne yiyecek, ne içecek? Bir sürü ihtiyaç var. Gidiş geliş olması gerekiyor. Teröristler de sürekli amaçlarını geliştirmeye çalışıyor. Düşünceme göre, karakolların etrafını çevirmiş durumdalar, kontrol ediyorlar. Kontrol edildiğini gören asker de kendini ölüme terk edecek değil.”

"PKK, VATANDAŞLARDAN HARAÇ ALIYOR"

Terör örgütü PKK’nın para sıkıntısı çekmediğini söyleyen Kundakçı, istediği zaman vergi adı altında vatandaşlardan haraç aldığını belirtti.

Bölgedeki çok sayıda vatandaşın kendisine telefon açtığını ve PKK’nın işi mahkeme kurmaya kadar götürmesinden şikayetçi olduklarını kaydeden Kundakçı, şunları söyledi:

"PKK SİLAH BIRAKMA DEĞİL AKSİNE BÖLGEYE TAMAMEN OTURMAY KALKTI"


“Aralarında sorunlar oluyor. Artık mahkemeler yerine onların kurduğu yargı sistemine gidiyorlarmış. Biraz pahalı olsa da olaylar duruyormuş.”

İhanet sürecine ilişkin adımların başlangıçta yanlış atıldığını ifade eden Kundakçı, terörle diyalog yoluyla değil silahla mücadele edileceği gerçeğinin görülmesi gerektiğini söyleyerek, “PKK, silah da bırakmadı, aksine bölgeye tamamen oturmaya kalktı” diye konuştu.

Kaynak: Fatih Erboz / Yeniçağ gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Emekli Korg. Kundakçı: PKK, karakolları da kuşattı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ