Dündar: Madem dayanışma suç, yarın Özgür Gündem'e nöbete gidiyorum

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin için verilen tutuklama kararı sonrası sosyal medya harekete geçti.
Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanması ardından dayanışma desteklerle büyüyor.

3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeninin tutuklanması üzerine yarınki nöbeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devralacak. Dündar Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Madem dayanışma suç. Madem fikir kelepçeleniyor. Gün, birlik günüdür. Yarın Özgür Gündem'e nöbete gidiyorum. 'Suç'a ortak olmaya. Dayanışmaya" ifadesini kullandı.

39 YAYIN YÖNETMENİNE SORUŞTURMA

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni" kampanyasına şimdiye kadar 49 kişi destek verirken, bunların 39'u hakkında soruşturma başlatıldı. Açılan bu soruşturmaların 6'sı takipsizlik ile sonuçlanırken, açılan 6 soruşturma davaya dönüştü ve son olarak da kampanya katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı.

Kaynak: Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Dündar: Madem dayanışma suç, yarın Özgür Gündem'e nöbete gidiyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete