Davutoğlu kendisi ile çelişti! Tasarruf yapacağız dedi ama...

61 aracın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Saraya gitmesinin ardından, Başbakanlığın filosuna yeni araçlar eklenmesine karar verildi.
Başbakanlık filosundaki 61 aracın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte Saraya gittiği ortaya çıktı.

Ahmet Davutoğlu'nun "Kamudaki taşıt israfını önleyeceğiz." açıklamasına rağmen 222 yeni aracın Başbakanlık filosuna alımına karar verildi.

BAŞBAKANLIK FİLOSU 12 KAT ARTACAK

Zırhlı araçların da dahil olduğu yeni alımlarla Başbakanlık'ın araç sayısı geçen yıla göre 12 kat artacak.

YENİ ALINACAK ARAÇLARIN LİSTESİ

Yeni alınacak taşıtlar arasında 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, 1 otobüs, 1 panelvan bulunuyor. Erdoğan'ın Saray'a 61 araç götürdüğü ve masraflarının halen Başbakanlık'tan karşılandığı belirtiliyor.

Bu araçları yeterli bulmayan Erdoğan'ın, Saray'a 25 araç daha istediği kaydediliyor.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınacak araçlar arasında 12 binek, 2 zırhlı otomobil, 2 minibüs, bir panelvan ve bir kamyon var.

KAMU'NUN ARAÇ FATURASI KABARIYOR

Bu yıl toplamda, genel ve özel bütçeli kuruluşların sahip olacağı araç sayısı, 8 bin 515'e ulaşıyor.

Bu rakamın, 7 bin 559'u genel bütçeli yani Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, Emniyet gibi kuruluşlara tahsis edilecek.

Kalan 956'sı ise üniversiteler, üst kurullar ve bazı genel müdürlüklerin dahil olduğu özel bütçeli kurumlar için tedarik edilecek.

SARAYA GİDEN ARAÇLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aksaray'a taşıdığı Başbakanlık araçlarından bazıları şöyle: 4 GMC SUV, 14 Mondeo, 2 WW Caravella, 2 Mercedes Vito, 1 Toyota Corolla, 2 adet FordConnect. Ankara'dan İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı ofisine götürülen araçlardan bazıları ise şunlar: 3 GMC SUV, 1 Toyota Land Cruzer, 11 Ford Mondeo, 1 WW Caravella, 2 WW Passat , 1 Toyota Corolla.

DAVUTOĞLU İSRAFI ÖNLEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen eylül ayında yaptığı açıklamada, kamudaki taşıt israfını önleyeceklerini söylemişti.

Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü faaliyeti denetim altına almayı amaçladıklarını kaydeden Davutoğlu, "Mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

DİYANETİN MERCEDES'İ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de Diyanet Vakfı'nın bütçesinden kendisine 1 milyon TL'lik Mercedes S500 model makam aracı aldırması kamuoyunda büyüt tartışma başlatmıştı.

Kaynak: Zaman gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu kendisi ile çelişti! Tasarruf yapacağız dedi ama..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ