CHP M. Emin için tek yürek

Mehmet Emin Altunses, Konya 3′üncü Çocuk Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Konya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan ve yapılan itiraz sonucu 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses’in ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla yargılanmasına Adalet Bakanlığı izin vermişti.

Hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Emin Altunses, yarın saat 09.30'da Konya 3′üncü Çocuk Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

CHP Gençlik Kolları da davada hazır bulanacak. Gençlik Kolları adına CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız açıklamada bulundu.

Yıldız, "Bu dava bizim için onur davasıdır. Yarın inanıyorumki Konya'ya ülkenin birçok yerinden genç arkadaşımız Mehmet'e desteğe ve özgürlük mücadelesine gelecektir.

Adliyenin önü mini bir miting alanına dönüşecektir. Çünkü sürdürdüğümüz mücadele onurlu haklı bir mücadeledir. Onlardan olmayanı kurdukları baskı rejimiyle yola getirmeyi, korkutmayı hedefledikleri günlerin hergün bir tekrarını yaşıyoruz.

İşte 'Yeni Türkiye' dedikleri; 16 yaşındaki kardeşimizin korkmadan doğruları söylediği için bedel ödetilen yerdir.Yeni Türkiye ,cesur insanları korkutarak sindirmek istedikleri yerdir.

Bizler dün olduğu gibi bugünde haklının Mehmet Emin kardeşimizin yanındayız. Konya başta olmak üzere Kırklareli, İzmir, Denizli, Ankara'da da yargılanan arkadaşlarımız ile tek vücuduz.

Kör ve sağır olan vicdanlara çağrımızdır ; 'Sürüyor, sürecek mücadelimiz' " açıklamasında bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "CHP M. Emin için tek yürek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ