CHP'nin yeni MYK üyesi ilk kez konuştu... “Türkmenler için de kanton kurulabilir“

CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'ten dış politikada Türkiye'nin elinin rahatlatılması için iki öneri geldi. Ortadoğu konusunda uluslararası bir çalışma grubunu gündeme getiren Özçelik, Türkmenler için ise 'kanton' önerdi.
KARŞI GAZETE | ANTALYA
CHP'nin Antalya'daki  çalışma kampında, partinin Dış İlişkilerden Sorumlu yeni Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Özçelik de sunum yaptı. Milletvekillerine, bölgesel gelişmeleri ve CHP'nin izlemesi gereken politikayı anlatan Özçelik, vekillerin bazı önerilerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

ORTADOĞU İÇİN ÇALIŞMA GRUBU

Toplantıda, başta Suriye ve Irak olmak üzere ortadoğudaki  gelişmeler konusunda yapılan değerlendirmelerde, bir konferans toplanması ya da çalışma grubu oluşturulması gündeme getirildi.  Parti genelinde kabul gören bu önerinin CHP'nin çağrısı ile hayata geçirilebileceğini açıklayan Özçelik, bölge ülkelerinin sorunlarıyla ilgili uzmanların katılacağı bu çalışma grubuna, Irak ve Suriye'den de delegelerin davet edilebileceğini söyledi. Özçelik, "AKP'ye atfedilen yeni osmanlıcılık ve pan islamist yaklaşımın, bölge ülkelerinde karşılık bulmadığı, bölge ülkelerinin uzmanları tarafından anlatılmalı" dedi. 

TÜRKMENLERE "KANTON" KURULABİLİR

Kerkük Türkmenleri'nin korunması için de kanton sisteminin uygulanabileceğini belirten Özçelik, "Madem ki Kürtler kantonal bir çözüm üzerinde duruyorlar, Irak içinde Türkmenlere yönelik olarak da bu neden olmasın?" diye konuştu. Özçelik, kampta vekillerin CHP'nin Türkmenlerin haklarının korunması için etkin rol alması yönünde görüş bildirdiklerini  vurguladı. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin yeni MYK üyesi ilk kez konuştu... “Türkmenler için de kanton kurulabilir“" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ