CHP'nin Antalya kampı bitti. Yeni Genel Başkan Yardımcılarının vekillerle sınavı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Antalya'daki çalışma kampı sona erdi. Milletvekillerinin karşısında ilk kez sunum yapan yeni Genel Başkan Yardımcılarının ağır eleştirilerle karşılaştığı toplantıda, partinin seçime yönelik sloganı da netlik kazandı.
ÖZEL ANTALYA | KARŞI GAZETE

"UMUDA YOLCULUK"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Emine Ülker Tarhan'ın istifası ile başlayan Antalya kampı sona erdi. En çok, partiden yeni istifaların olup - olmayacağının konuşulduğu toplantıda, CHP'nin genel seçime yönelik sloganı da netleşti. Ana muhalefet, genel seçime "Umuda Yolculuk"  teması ile hazırlanacak. 

YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA İLK TEPKİ

Toplantıda, perşembe günü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Murat Özçelik de sunum yaptı. Özçelik'in "Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğü cümlesinden vazgeçmeliyiz.  'Kendi kaderlerini, kendileri belirlemeliler' savını desteklemeyiz" ve Türkmenler için yaptığı 'kanton'lar kurulabilir önerisi bazı vekillerin tepkisine neden oldu. Türkmen kantonları fikrinin altından, Kürt kantonları yapısının çıkacağı endişesini dile getiren vekiller Özçelik'i "AKP ve Amerikan ağzı ile konuşmakla" eleştirdi. Tepkisini en açık şekilde dile getiren isim ise Adana Milletvekili Ümit Özgümüş oldu. 

EKONOMİDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖKE'YE DE ELEŞTİRİ

Kurultay sonrası oluşturulan yeni MYK'da, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna getirilen Selin Sayek Böke de kampta CHP'li vekillerin tepkisini çeken bir diğer isim oldu. Böke, çizdiği ekonomi politikası tablosu ile CHP'li vekiller tarafından "Kemal Derviş ve ABD" modelini savunmakla eleştirildi. Bazı vekillerin sosyal demokrat değil liberal bir politika önerdiği gerekçesiyle tepki gösterdiği Böke'yi, selefi Faik Öztrak savundu. 

Bu arada, yeni genel başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu ve Murat Özçelik'in kampta CHP'li vekillerden kopuk bir görüntü sergilemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin Antalya kampı bitti. Yeni Genel Başkan Yardımcılarının vekillerle sınavı..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ