Cemaat medyasına operasyon (Canlı takip)

Fuatavni isimli twitter fenomeninin paralel yapı medyasına yapılacağını iddia ettiği operasyon başladı.
-Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın operasyon ile ilgili açıklaması;
"Daha önce kol kola muhalifleri gizlice dinleyen, zindana atan, basılmamış kitapları yakarak susturan zalim yapı, halka karşı işlenen suçlardan dolayı değil, taraflardan birine karşı yönelen tehdit nedeniyle kavgaya tutuşmuştur.

İki taraf da mazlum değil bu açık. Belli ki, birisi toplumu sustururken, birisi küpünü doldururmuş. Kavga işte bundan çıkmış. “Muhaliflere her zulmü yapabilir, bana ses çıkartamazsın” diyen hükümet 17 Aralık 2013 tarihinde yollarını ayırdığı ortağına yönelik yeni bir operasyona girişmiştir. “Bu bir ihanet” demişti o günün başbakanı; ihanet ancak ortaklar arasında olur. Ortaklar birbirlerinin bütün açıklarını, tıpkı kardeş pehlivanlar gibi birbirlerinin oyunlarını bilirler. Suç ortaklarından biri konuşursa diğeri için çok ama çok tehlikeli olabilir. Yolsuzluk batağındaki iktidar için korku dağları bekliyor. Durum bu kadar basittir.

Peki, şimdi bize, bizim gibi iyi insanlara bu durumda ne düşüyor dersiniz? Oturma odamızda otururken bize, halka karşı birlikte işledikleri suçları düşünüp, “oh olsun” diyebilir miyiz? Hayır, bu bize yakışmayacağı gibi yukarıda değindiğimiz basit gerçeğin de gözden kaçırılmasına yol açar. Biz “adalet bir gün herkes için gerekli olur” diyenlerdeniz. İşte şimdi gerekti. Gerçekleşir mi? Bu düzeni "biz" kıramadığımız sürece çok zor. Çünkü ne yazık ki, tüm kurgular, tüm zeminler dün olduğu gibi bugün de hazırlandı. Yargıtay’a toplu atama bile kurgulandı. Ama şu açık bir gerçek ki, hayatlarının hiçbir döneminde demokrat ve adil olmayı düşünmeyenlere, her kim olursa olsun zalimler ile işbirliği yapanlara da adalet bir gün gerekecektir."


-Savcılıktan yapılan açıklama ve belgesi






- Milli Savunma Bakanı'nın konu ile ilgili açıklaması ;

İsmet Yılmaz, “Gözaltılarla ilgili hakimin vermiş olduğu kararın şöyle bir gerekçesine baktım. Diyor ki, örgüt kuraraktan, örgüt marifetiyle bir örgüt oluşturuldu. Bu örgüt tehditle yıldırmayla baskıyla ve sahte belgeler üretilerekten ve kişilerin özgürlüklerinin kısıtlanması suretiyle hukuka aykırı fiillerde bulunduğu bundan dolayı da ilgili kişilerin gözaltına alınması doğrultusunda bir karar verildi" dedi. 


-CHP milletvekili Oktay Ekşi Zaman gazetesinde

-Ekrem Dumanlı gazetede basın açıklaması yaptı

-Yayından kaldırılan 'Tek Türkiye' dizisinin senaristlerinden Makbule Çam Alemdağ'ın, evinde gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi. 

- Salih Asan ve Engin Koç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Şubesi'ne götürüldü.

- Salih Asan ve Engin Koç,  sağlık kontrolünden geçirildi.  

-14 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan kişilere destek amacıyla milletvekili Hakan Şükür İstanbul Yenibosna'da bulunan Zaman Gazetesi'nin önüne geldi.

-Zaman binası önünde bir çok vatandaş toplandı.

-Samanyolu yayın grubu başkanı Dr. Hidayet Karaca  avukatlarıyla birlikte emniyete gitti. 

-Samanyolu tv yapımcılarından Salih Asan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, gözaltına alındığını iddia etti. Bu arada Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın evinde arama başlatıldığı iddia edildi.

-Dumanlı, yapılan operasyonu "Medyaya darbe" olarak ifade etti.

-Dumanlı’nın evinde arama yapıldığı iddia edildi.

-Operasyon kapsamında İstanbul TEM polisleri Zaman Gazetesi’ne geldi. Polisler gazete binasına giriş yaptı. Çok sayıda vatandaş destek için gazete önünde toplandı. Bu arada Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem 





KILIÇDAROĞLUNDAN OPERASYONA SERT TEPKİ


EKREM DUMANLI'DAN BEKLİYORUM MESAJI


FUAT AVNİ'DEN OPERASYON İDDİASI


ZAMANLAMASI MANİDAR OPERASYON BAŞLADI


    :

    :

    :

    :

    "Cemaat medyasına operasyon (Canlı takip)" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete