Bakan Çelik ricacı 50 kişiyi açıklayamadı!

Soma maden faciası sırasında "madenler kapanmasın diye araya 50 kişi giriyor" savunması yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, araya giren o 50 kişiyi hala açıklayamadı.
KARŞI GAZETE | ANKARA  

"MADENLER KAPANMASIN DİYE ARAYA GİREN 50 KİŞİ"Yİ SORMUŞTU

Soma'daki maden faciasının ardından gözler madenlerin denetlenmesi konusuna çevrilmiş, Çalışma Bakanı Faruk Çelik de "madenler kapanmasın diye araya 50 kişi giriyor" savunması yapmıştı. O sözler üzerine Bakan'ı soru yağmuruna tutan vekillerden birine yanıt geldi. 

ÖNERGENİN YANITINDA, YANIT YOK!

Bakan'a "Konuşmanızda sözünü ettiğiniz 50 kişi kimdir? Ocağın kapatılmasını engellemek için kim ya da kimler tarafından, kimlere “ricacı” olunmaktadır?" diye soran CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'e Bakan Çelik, o kritik soruyu pas geçerek cevap gönderdi...

AKP DÖNEMİNDE 1289  MADENCİ ÖLDÜ

Faruk Çelik imzası ile gelen yanıtta, madencilik sektöründe 2002 - 2014 Eylül ayı arasında iş kazası sonucu 1289 kişinin öldüğü belirtildi.

Yanıta göre, en çok ölüm olayının yaşandığı madencilik faaliyeti de kömür madenciliği  oldu. 13 yılda kömür çıkartılmasında çalışan 820 madenci iş kazası sonucu hayatını kaybetti.

"KISA VADEDE YANSIMA OLMAZ"

Bakan Çelik, meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilmesi için yapılan çalışmaları da önergede şöyle anlattı:

"Bu kapsamda, birçok ulusal ve uluslararası düzeyde proje ve işbirlikleri, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile işletmeler düzeyinde uygulama çalışmaları yapmaktadır.

Ancak, özünde güvenlik kültürünün geliştirilmesi amacı ile yapılan bu çalışmalar uzun soluklu çalışmalardır ve bu nedenle yansımalarının kısa vadede görülmesi mümkün olamamaktadır.

Bakanlığımız; mevzuatın olumlu sonuçlarını ivedilikle almak amacıyla güvenli çalışma bilinci ve sağlıklı yaşam için iş sağlığı ve güvenliği alanında, çalışanların doğru davranış modellerini bir refleks olarak öğrenmeleri konusuna odaklanarak sürdürmenin gerekliliğine inanmakta ve 2000’li yılların başından beri bu kapsamda birçok proje yürütmektedir."

Çelik, "araya giren 50 kişi" sorusuna ise hiçbir şekilde yanıt vermedi.  

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Çelik ricacı 50 kişiyi açıklayamadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    KARŞI ÖZEL
    KARŞI RÖPORTAJ
    https://twitter.com/KarsiGazete
    GAZETE MANŞETLERİ