Sağlık Bakanlığı kendini yalanladı

Sağlık Bakanlığı, Sivas’ta yaşamını yitiren Diyar Gürcan’ın cenazesinin taksiyle götürülmesine dair soru önergesine verdiği cevapla önceki açıklamalarını yalanlamış oldu.
Tedavi için Sivas’a gelen ve yaşamını yitiren Diyar Gürcan’ın cenazesinin, Iğdır’a cenaze aracı verilmediği için taksiyle götürülmesine dair soru önergesine Sağlık Bakanlığı, “Şoförler uykusuzdu o nedenle araç tahsis edilemedi” yanıtını vererek önceki açıklamalarını yalanlamış oldu.

ÖNCE: "AMBULANSLA CENAZE NAKLİ YAPILMAZ"


Sivas’ta hastanede yaşamını yitiren 4 yaşındaki Diyar Gürcan’ın cenazesinin memleketi Iğdır’a cenaze aracı verilmediği için ailesi tarafından taksiyle götürülmesiyle ilgili tepkiler üzerine daha önce, “Ambulansla cenaze nakli yapılamaz. Ailenin böyle bir talebi de olmadı” açıklaması yapan Sağlık Bakanlığı,

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi üzerine “Şoförler uykusuzdu o nedenle araç tahsis edilemedi” gerekçesini öne sürdü. Tanrıkulu tarafından verilen soru önergesi, Sağlık Bakanlığı’nın çelişkili açıklamalarını göz önüne serdi.

SONRA: "ŞOFÖRLER UYKUSUZDU O YÜZDEN VERMEDİK"

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun  konuya ilişkin soru önergesine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından verilen yanıtta,  Diyar Gürcan’ın geceyarısı yaşamını yitirmesinin ardından aileye, Mezarlık Müdürlüğü’nden nakil aracı istendiği, ancak altı nakil aracının şoförlerinin uzak yerlere gidip döndükleri için yorgun ve uykusuz oldukları gerekçesiyle olumlu yanıt verilemediği  belirtildi.

Bakan Müezzinoğlu yanıtında, nakil için sabahı beklemeleri istenen ailenin bunu dikkate almayarak cenazeyi memleketlerine taksiyle götürdüğünü iddia etti.

İLK AÇIKLAMAYLA ÇELİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, olayın basına yansımasının ardından yaptığı ilk açıklamada ise, ailenin cenaze nakli için bakanlığa bağlı kurumlardan ambulans talebi olmadığı belirtilerek, ilgili yönetmelik gereği ambulansların olağandışı durumlar hariç, cenaze nakil aracı olarak kullanılamayacağı ifade etmişti. Açıklamada, cenazelerin il içi ve dışında nakli için gerekli cenaze nakil aracı, tabut ve benzeri donanımı sağlama görevinin belediyelere ait olduğu da vurgulanmıştı.

***

NE OLMUŞTU?

Menenjit tanısı konulan ve tedavi için Iğdır’dan Sivas’a götürülen 4 yaşındaki Diyar Gürcan 1 Ağustos tarihinde yaşamını yitirmişti.

Cenazenin Iğdır’a götürülmesi için aile tarafından talep edilen cenaze aracı veya ambulans kendilerine tahsis edilmemişti. Bunun üzerine Diyar’ın cenazesi baba Mücahit Gürcan tarafından taksiyle 9 saat süren bir yolculukla köyüne götürülmüştü.

Kaynak: BirGün gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Sağlık Bakanlığı kendini yalanladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ