Müezzinoğlu: Biber gazı zararlı olabilir, fazla elma yemek gibi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, biber gazı kullanımını savunarak, sağlığa zararı ile ilgili herhangi bir bulgunun bulunmadığını iddia etti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çıktığı canlı yayında biber gazı kullanımını savunurken, sağlığa zararı ile ilgili herhangi bir bulgu bulunmadığını iddia etti.

Müezzinoğlu'nun bunu yaparken de, biber gazını zararsız bir elma ile karşılaştırması dikkat çekti.

"FAZLA ELMA YEMEK DE SAĞLIĞA ZARARLI MESELA..."

CNN Türk’te yayınlanan "Günlük" programına katılan Müezzinoğlu, Gaziantep’te bir polise vura vura biber gazı sıktıran amirin karıştığı olayı yorumlarken, bir soru üzerine "Normalden fazla elma yemek de sağlığa zararlıdır. Biber gazı sağlığa zararsızdır demek mümkün değil dedi. Keşke hiç kullanmasak ama hayati zarar verdiğine dair bilimsel bir verimiz yok" dedi.

ONLARCAKİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Biber Gazı Yasaklansın İnisyatifi Türkiye’de geçen sene 224 gün biber gazı solunduğunu açıklamıştı.

Biber gazının henüz sağlığa uzun vadede verdiği zararlar bilinmezken, son yıllarda polis saldırılarında biber gazı fişeği ya da kapsülü isabet etmesi sonucu çocuklar ve gençler dahil onlarca kişi hayatını kaybetti.
  • Bekir Çelikağ
    Bakan'ın Demeci hakkında Bekir Çelikağ - 14 Şubat 2015 Sorumsuzluğun ve ciddiyetsizliğin tipik bir prototipi ..Halka yönelik kaba gücü eleştirmeye gücü yetmeyen bir bakan'ın çaresiz çırpınışları..Sayın Bakan, tıp adamları sık sık elma yemeyi önerirler.. Ama bugüne kadar biber gazı yemeyi önerene rastlamadım.

:

:

:

:

"Müezzinoğlu: Biber gazı zararlı olabilir, fazla elma yemek gibi" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
KARŞI ÖZEL
KARŞI RÖPORTAJ
https://twitter.com/KarsiGazete
GAZETE MANŞETLERİ