​Kadınlar Özgecan için yürüdü

Kadın cinayetlerinin son kurbanı üniversiteli kız herkesi derinden sarstı... Yurdun dörtbir yanında öldürülen Özgecan için protesto gösterileri yapılıyor.
Mersin’de yakılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için Beyoğlu’nda sanatçı ve siyasetçilerin katıldığı protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe destek veren sanatçı Melike Demirağ, “Hükümetin vicdanının şaha kalkmasını diliyorum” diyerek cinayete tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş saat 13:30′da başladı. Fransız Konsolosluğu önünde toplanan gruplar, Galatasaray Meydanı’na yürüdüler.

Kadın cinayetlerine ve tecavüz olaylarına karşı sessiz kalınmayacağını vurgulayan eylemciler, cezai yaptırımların ağırlaştırılmasını istediler.

Ellerinde Özgecan’ın fotoğraflarıyla sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen gruplar, yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

KADIKÖY VE ANKARA‘DA DA TOPLANILACAK

Özgecan Aslan cinayeti için akşam saat 19:00 Kadıköy’de, saat 16:00′da ise Ankara Güvenpark’ta protesto gösterisi düzenlenecek.

    :

    :

    :

    :

    "​Kadınlar Özgecan için yürüdü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ