Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayı sonrası tepki çeken anket!

Bağdat Caddesi’nde bir gün önce evine dönerken tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi E.F.B.’ye yönelik Şamil İğde isimli kullanıcı tarafından başlatılan anket tepkilere neden oldu.
24 Ocak 2016 tarihinde saat 03.00 sıralarında evine giden E.F.B. kendisini takip eden bir kişinin saldırısına uğramıştı. E.F.B., saldırganın kendisini takip edip sırtına bıçarak dayayarak ölümle tehdit ettiğini, daha sonra da kendisini tekmeleyerek olay yerinden uzaklaştığını söylemişti. Saldırgan, mahhemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde yaşanan bu saldırıya verilen bir tepki, Türkiye’de kadınlara yönelik cinsel saldırı ve tacizlerin nasıl aklandığını gözler önüne serdi. Şamil İğde isimli bir kullanıcı, olaya ilişkin şöyle bir anket başlattı:



Twitter’da birçok kullanıcı, ankete tepki gösterirken, birçoğu da bu kullanıcıyı ‘potansiyel tecavüzcü’ olarak niteledi. Birçok kullanıcı da yakalandıktan sonra pişman olduğunu söyleyen saldırgan ile anketi paylaşan kişinin ‘zihniyet‘inin aynı olduğu yorumunda bulundu.

Twitter’daki tepkilerden bazıları şöyle:





Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayı sonrası tepki çeken anket!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete