Antalya'da 'Kitlesel Gözaltı Merkezi'

G-20 Liderler Zirvesi öncesi Antalya’da valilik ve emniyet ‘kırmızı alarm’ durumuna geçti.
Dünyanın gelişmiş 19 ekonomisine sahip ülkelerin liderlerinin katılacağı G-20 Liderler Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’nın dünyaca ünlü turizm merkezi Belek’te düzenlenecek. Zirvenin en iyi biçimde gerçekleşmesi için Antalya Valiliği ve Antalya Emniyeti kentte kırmızı alarm durumuna geçti. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı zirveyi protesto etmek amacıyla, aralarında FEMEN’in de bulunduğu birçok grupla birlikte kente binlerce protestocunun geleceği bilgisi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

POLİS, STK’LARI TELEFONLA ARADI

Zirvenin güvenliği için farklı şehirlerden 11 bin polis ve bin jandarma da Antalya’ya gönderildi. Antalya Havalimanı ile Belek arasına çok sayıda polis ekibi yerleştirildi. Valiliğin yasakladığı bölgelerde eylem yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği açıklandı.

Başka şehirlerden gelen eylemcileri taşıyan otobüslerin kent girişlerinde durdurulacağı, şehir merkezine girmelerine izin verilmeyeceği öğrenildi. Polis ayrıca STK’ları arayarak eylem yapmamaları uyarısında bulundu.

EYLEMLER KENT MERKEZİNDE OLACAK

Eylemlerin adresi, Belek bölgesi sivillere tamamen kapatıldığı için kent merkezi olacak. Antalya’daki ilk eylemi ‘Öğrenci Kolektifleri’nin yapacağı, Attalos Heykeli önünde toplanacak grubun zirveye katılan liderlerin maskeleriyle protesto gösterisi gerçekleştireceği öğrenildi. Bazı gençlik örgütlerinin de kentin değişik noktalarında yürüyüş düzenleyeceği belirtildi.

GÖZALTI NOKTALARI HAZIR

Antalya Valiliği her ne kadar zirve öncesi ve sonrası 18 Kasım'a kadar kentte her türlü protesto ve eyleme yasak getirse zirvenin resmen başlayacağı pazar günün kent merkezinde üç farklı saatte 3 eylem yapılacak.

Eylemlerin ilki Emek ve Demokrasi Güçleri'nin öncülüğünde saat 13.00'de Aydın Kanza Parkı'ndan başlayacak. Eylemciler, buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.

İkinci eylem ise saat 13.30'da Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde Türkiye Gençlik Birliği üyelerince yapılacak. Saat 15.00'de ise Halkevi üyeleri, yine Aydın Kanza Parkı'nda Cumhuriyet Meydanı'na yürümeye çalışacak.

Eylemlerde olası kitlesel gözaltılarda kullanılacak 2 bin kişilik Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda da hazırlıklar tamamlandı. Spor salonun etrafı bariyerlerle çevrilirken burada görev alacak polisler de salonda konuşlandırıldı.

G-20 için olağanüstü güvenlik önlemlerini alındığı Antalya'da, zirvenin gerçekleşeceği Belek'te ise öngörülen güvenlik önlemlerinin hepsi uygulamaya alındı. Belek Kavşağı'ndan zirvenin yapılacağı oteller bölgesine ulaşım sivil araçlara tamamen kapatıldı. Bölge kilometrelerce uzanan bariyerle tamamen arındırılmış alan haline getirildi.

YOLLAR BUGÜN TRAFİĞE KAPANIYOR

Öte yandan bugünden itibaren Antalya- Serik Karayolu’nun gidiş yönü trafiğe kapatılacak. Ulaşım yolun geliş bölümünden sağlanacak. Dün deneme amacıyla yol 6 saat kapatıldı. Bazı noktalarda uzun araç kuyrukları oluştuğu görüldü. Belek bölgesinde kırmızı alan içerisinde kalan yollar da bugünden itibaren trafiğe kapatılacak. Bölgede yaşayan vatandaşlar, evlerine ve işyerlerine polis eşliğinde gidecek. Ulaşımda sorun yaşanmaması için bin 400 trafik polisi görev yapacak.

Kaynak: Gazete Habertürk - Soner Özcan / DHA

    :

    :

    :

    :

    "Antalya'da 'Kitlesel Gözaltı Merkezi'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete