Ankara Barosu'ndan flaş 'böcek' açıklaması!

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran baroda bulunan böcekle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Ankara Barosu’nun Adliye’nin 5. katında bulunan Yönetim Kurulu odasında kalorifer peteğinin iç kısmına yerleştirilmiş bir adet dinleme cihazı bulundu. Baro adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapılarak, şüphelilerin tespit edilerek, haklarında soruşturma yapılması istenildi.


Yapılan suç duyurusunda, 10 Kasım 2014 tarihinde Adliye’nin 5. katında bulunan Ankara Barosu’nun kullanımına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Yönetim Kurulu Odası ve Sekreter odasında güvenlik araması yapıldığı anlatıldı. Yapılan aramada Yönetim Kurulu odasının kalorifer peteğinin iç kısmında 1 adet dinleme cihazı bulunduğu belirtilerek, “Cihazın bulunmasının hemen ardından, Baro müdürü, Müdür Yardımcısı ve Bahaddin Turgut imzası ile 10 Kasım 2014 günü saat 20:20’de durum tutanağa bağlanmıştır” denildi.

Konu ile ilgili olarak Çağdaş Ses’den Erman Çimen’e konuşan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran; Baro olarak dinlenip dinlenmemesi ile alakalı şüphelerimiz üzerine daha önce bir inceleme kararı aldıklarını belirterek; “Yaptığımız teknik inceleme sonucu şüphemizde haklı çıktık ve korktuğumuz başımıza geldi.” diye konuştu.

Bulunan böceğin kendi binarında değil Ankara Adliyesi’ndeki Baro odalarında bulunduğunu söyleyen Canduran; Buraya giriş çıkışlar tamamiyle Başsavcılığın kontrolündedir. Dolayısıyla bu konu ayrıca Adalet Bakanlığını’da ilgilendirir. Derhal Adalet Bakanlığı’nın da devreye girip soruşturma açması gerekir.” diye konuştu

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın Çağdaş Ses’e yaptığı açıklamalar şöyle;

KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ

“Ankara Barosu olarak bizdaha önce Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla birlikte baronun dinlenip dinlenmemesi ile alakalı şüphelerimiz üzerine bir karar aldık ve teknik bir inceleme yapmaya karar verdik. Çünkü Türkiye’de artık heryerde her kurumda bu tip hukuka aykırı bir dinleme söz konusu olabilmekte. Acaba dedik bizim baromuzda da böyle bir şey olabilir mi? Nitekim bu şüphemizde haklı çıktık ve korktuğumuz başımıza geldi.

MUHALİF DURUŞUMUZ SEBEP OLABİLİR

Bu şimdi çok trajikomik bir olay. Çünkü Ankara Barosu hiçbir zaman gizli, sır niteliğinde konuların konuşulduğu bir yer olmamıştır. Ankara Barosu aleni bir yerdir. Ancak yıllardır Ankara Barosu hukuka aykırı davrananların karşısında bulunan dik bir baro olmuştur. Acaba bu muhalif duruşumuzdan dolayı mı birileri farklı birşeyler düşündü, bu duruş beğenilmeyip bir kontrol altına alınma düşüncesi olabilir mi acaba diye düşünüyoruz.

ADALET BAKANLIĞI İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATMALI

Biz yasal görevimiiz yerine getirdik. Savcılığa başvurumuzu yaptık. Ancak bu arada bizim dikkat çekmek istediğimiz önemli nokta bu böceğin bizim kendi ana binamızda değil, adliye binasının içindeki baro odalarında bulunması. Çünkü bizim binamız temiz çıkmıştı. Ankara Adliye Sarayı’ndaki giriş çıkışlar ise tamamiyle başsavcılığın kontrolündedir. Dolayısıyla bu konu ayrıca Adalet Bakanlığını’da ilgilendirir.. İdari soruşturmanın başlaması için benim ayrıca bir şikayette bulunmama zaten gerek yok.. Derhal Adalet Bakanlığı’nın da devreye girip soruşturma açması gerekir.. Çünkü buranın sorumluluğu onlara aittir.







    :

    :

    :

    :

    "Ankara Barosu'ndan flaş 'böcek' açıklaması!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete