Alev Alatlı: Chomsky yeni sol artığı bir Yahudi

Daha önce "George Orwell yaşasaydı Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışlardı" sözleriyle tartışma yaratan Alev Alatlı'dan ilginç bir açıklama daha geldi.
Habertürk'te 'Kelebek Etkisi' adlı programa katılan yazar- eğitimci Alev Alatlı, Kürt illerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yapılan operasyonların durdurulması amacıyla hazırlanan "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenleri hedef aldı. Alatlı, söz konusu bildiriye imza atan ünlü akademisyenlerden Prof. Dr. Noam Chomsky için "Chomsky bir kere 87 yaşında bir adam. Amerikan solundan yetişmiş New Left (Yeni Sol) artığı bir Yahudi ve anarşist solculardandır" ifadelerini kullandı. 

Programda akademisyenler için ağır ifadeler kullanan Alatlı, "Bildirinin haysiyetinin ve mantığının olmadığını" savundu ve akademisyenlerin "Devleti bu denli aşağılayanların yapacağı tek namuslu bir şey vardır o da görevlerinden ayrılmak" dedi. 

'YAHUDİ ANARŞİST SOLCULARDANDIR'

Bildiriye imza atan ünlü akademisyen Prof. Dr. Chomsky için de benzer ifadeleri kullanan Alatlı, şöyle dedi:

"Chomsky bir kere 87 yaşında bir adam. Amerikan solundan yetişmiş New Left (Yeni Sol) artığı bir Yahudi ve anarşist solculardandır. Dil bilimci diyorlar, doğru ama İbranice'dir alanı. Öyle Cihanşümul bir dil bilimci filan da değildir. Bu adam da şiddet karşıtlığı da yok. Çünkü anarşist sol, ana akım sol dedikleri mesele toplumların tamamen alt üst edilmesini öngörür. Ve bu altüst edilme sırasında da şiddetse şiddettir."

Alatlı daha önce "George Orwell yaşasaydı Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışlardı" sözleriyle tartışma yaratmıştı. 

Kaynak: ilerihaber.org
  • Mehmet Utku
    Peki siz nesiniz Sayın Alatlı? Mehmet Utku - 18 Ocak 2016 Yahudi olmak Chomsky'nin tercihi değildi Bir ulusa ait olmak insanların tercihi değildir Sayın Alatlı. Bilmem nerenizle okuduğunuz kitaplardan bu bakar basit bir gerçeği öğrenememişsiniz. Faşizan anti-semitliğiniz o kadar gözleriniz bağlamış ki Hitler bile mezarında ters dönüyor ve "bu Alatlı paçavrası bile faşistlikte ve yahudi düşmanlığında beni solladı diyor." Ayrıca Chomsky'e Cihanşümul değil diyene bakınız. Sizin acaba "o değerli" kitaplarınızı Türkiye dışında kaç kişi okuyor? Uluslararası akademik çevrelerde kaç kişi sizden haberdar? 0 çünkü siz iktidara iliştirilmiş kontörlü bir yazar müsveddesisiniz. Sizin starlığınız ancak AKP Türkiyesinde söker. Edirne'den sonra sizi ve o deli saçması fikirlerinizi acaba kim star?

:

:

:

:

"Alev Alatlı: Chomsky yeni sol artığı bir Yahudi" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete