​AKP'nin gerçekleşmeyen seçim vaadleri

AKP hükümetlerinin seçim dönemlerinde açıkladıkları çılgın projeler hep sözde kaldı.
Parti hükümetlerinin seçim vaatleri sözde kaldı. Başta Kanal İstanbul, yerli otomobil, yerli savaş ve yolcu uçağı olmak üzere birçok projede bir arpa boyu yol alınmadı. 

Ha­zi­ran 2011 se­çim­le­ri ön­ce­si dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan açık­la­nan ve ‘çıl­gın pro­je­le­r’ ola­rak ta­bir edi­len se­çim va­at­le­ri söz­de kal­dı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; 4 yıl geç­me­si­ne rağ­men Ka­nal İs­tan­bul'a bir tek kaz­ma da­hi vu­rul­ma­dı. Va­at­le­riy­le oy top­la­nan yer­li oto­mo­bil, yer­li yol­cu ve sa­vaş uça­ğı, yer­li uzay ge­mi­si­nin vi­da­sı da­hi üre­ti­le­me­di. Hep­si 2020 son­ra­sı­na öte­len­di. Ra­fa kal­kan pro­je­ler, 7 Ha­zi­ran 2015 Ha­zi­ran se­çim­le­ri ön­ce­si ye­ni­den raf­tan ini­yor.

KANAL KAĞIT ÜZERİNDE

İs­tan­bu­l’­a ikin­ci bo­ğa­zı ka­zan­dır­ma­yı plan­la­yan Ka­nal İs­tan­bul, 2011 se­çim­le­ri­nin en bü­yük vaa­di ol­muş­tu. Pro­je ka­ğıt üze­rin­de sü­rek­li de­ği­şik­li­ğe uğ­ra­dı. Ka­nal İs­tan­bu­l’­un ge­çe­ce­ği be­lir­ti­len alan­lar­da­ki ara­zi fi­yat­la­rı yüz­de 400 art­tı. Yi­ne Av­ru­pa ya­ka­sın­da Ka­ra­de­ni­z’­in kı­yı­sın­da ve Ana­do­lu ya­ka­sın­da iki ye­ni şe­hir ka­zan­dı­rıl­ma­sıy­la il­gi­li ka­ğıt üze­rin­de bi­le me­sa­fe alı­na­ma­dı.

Kaynak: Bugün Gazetesi

NÜKLEER SANTRALLER BELİRSİZ

2008’de Mer­sin Ak­ku­yu Nük­le­er San­tra­li için iha­le­ye çı­kıl­mış Rus fir­ma­sı tek­lif ver­miş­ti. San­tra­lin 2015 yı­lın­da dev­re­ye gir­me­si­nin amaç­la­dı­ğı açık­lan­mış­tı. Ara­dan ge­çen sü­re­de Ak­ku­yu için kaz­ma da­hi vu­rul­ma­dı. Si­nop Nük­le­er San­tra­li için ise Ja­pon­lar’­la an­laş­ma ya­pıl­dı an­cak hiç­bir iler­le­me kay­de­di­le­me­di.

YERLİ OTONUN VİDASI BİLE YOK

Seçmeni en çok etkileyen yerli otomobil hayali ise ertelene ertelene 2020’ye kaldı. Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 2011 yılında Bursa’da yaptığı açıklamada ilk yerli otomobilin 4 yıl içinde, 2015 yılında yollara çıkacağını duyurdu. Ama proje henüz başlamadı. Yerli aracın bir vidası bile üretilemedi.

Son olarak Sanayi Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin 2020 yılına sarkacağını açıkladı. Yerli otomobilde hiçbir mesafe alınamadığı için yerli yolcu uçağı ve yerli uzay mekiğine dair yeni bir vaat yapılmıyor.

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'nin gerçekleşmeyen seçim vaadleri" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ