Twitter yasağı sonunda kalktı

Twitter yeniden kulanıma açıldı.
Öğle saatlerinde sosyal medyaya getirilen erişim yasağı kalktı, Twitter yeniden kullanıma açıldı.

Sosyal medyaya erişim engeli, geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri nedeniyle getirildi. Kiraz’ın  rehin alındığı ana ilişkin fotoğrafların medyada yayınlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, bu fotoğrafların DHKP-C silahlı terör örgütünün propagandasına yönelik olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.  

Mahkemeye başvuran savcılık, söz konusu yayınların kaldırılmasını, kaldırılmadığı taktirde ise linklerin bulunduğu Twitter, Facebook, Youtube ve bazı haber sitelerine erişimin engellenmesini talep etti.  

Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun da yayınların kaldırılmasına karar verdi. Altun kararında, savcı Kiraz’ın şehit edilmesi ve sonrasındaki süreçte haberler yapıldığı, bu haberlerin içeriğinde fotoğraf, ses kaydı ve videolar olduğunu belirterek, “Bu haberlerde DHKP-C silahlı terör örgütünün propagandasına yönelik paylaşımlarda bulunulduğu, olayda görev yapan emniyet görevlileri ile birlikte bir kısım yargı mensuplarının görüntülerinin yayınlandığı, kamu düzenini bozacak nitelikte yorumlara yer verildiği ayrıca halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlarının işlendiği görülmüştür” dedi.

Kararın ardından bugün öğle saatlerinde Twitter, Facebook ve YouTube'a erişim kesildi. Ancak, birçok kullanıcı daha önceki Twitter yasağında olduğu gibi VPN (Virtual Private Network) denilen sanal özel ağları bilgisayar ve telefonlarına indirerek başka ülkeler üzerinden sağlanan bağlantılar aracılığıyla erişimi engellenen sosyal ağlara girmeye devam etti. 
 

    :

    :

    :

    :

    "Twitter yasağı sonunda kalktı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ