AKP'li vekilden Diyanet'e çok ağır eleştiri

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Diyanet'i yerden yere vurdu. "İmamların kafalarının içi sülfürik asit dolu" diyen Uçma, Diyanet'ten başlamak üzere bir İslam rönesansına ihtiyaç olduğunu söyledi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"DİYANET'TE İSLAM RÖNESANSINA İHTİYAÇ VAR"

Meclis'te kadına yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması için kurulan araştırma komisyonu, ilginç tartışmalara ve yorumlara sahne oluyor. Komisyonun, Diyanet yetkililerinin sunum yaptığı dünkü toplantısında AKP'li üye İsmet Uçma'nın sözleri, şaşkınlık yarattı.

Kadına şiddetin, en çok din ve namus temeline dayandırıldığını ve buna ilişkin bir çok hurafe, yanlış dini referans gösterildiğini söyleyen İsmet Uçma, öncelikle Diyanet'in, toplumdaki yanlış din anlayışı ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Bu mücadeleye de Diyanet'in kendi içinden başlamasını önerdi.

"İMAMLARIN KAFALARININ İÇİ SÜLFÜRİK ASİT DOLU"

Diyanet'in tek bir dini anlayışa dayalı olarak yönetilmesinin bir handikap olduğunu söyleyen AKP'li vekil imam ve müezzinlerin anlayışlarının yenilenmesi gerektiğini savundu. "İmamların kafalarının içi sülfürik asit dolu" sözleriyle çarpıcı bir değerlendirme yapan İsmet Uçma, "imamların da masalarının başından ara sıra kalkması gerekir; başta Diyanet olmak üzere bir İslam rönasansına ihtiyaç var" diye konuştu.

"DİYANET'İN ZİHNİ KARIŞIK!"

İsmet Uçma, sözlerine şöyle devam etti:

"Önce Diyanet'in zihni net olmalı ama Diyanet'in zihninin karışıklığını hepimiz biliyoruz.. Umarız Kur'an merkezli bir anlayış hakim olur... (Diyanet'in) Malzemeleri çürük, bunları arıtıp, durutacaksın. Çünkü toplumda kullandıkları kaynaklar, sizin ( Diyanet'in) kaynağınız. Bunu durumu ciddiye alıp, ciddi kürsüler oluşturulsun. İmamlar, müftüler sadece namaz memurluğu yapmayıp, dışarı çıksın..."

"SİYASETEN SÖYLESEYDİM KENDİ KALEME GOL ATMIŞ OLURDUM!

Bu eleştirileri siyasi olarak değil, toplumda doğru bir din anlayışının hakim olması için dile getirdiğinin altını çizen AKP'li Uçma, "Bunları siyasi mülâhaza ile yapmış olsaydım kendi kaleme gol atmış olurdum... Ne modernite yaklaşımıyla ne de kalıp yargılarla bu sorunları çözemeyiz. " dedi.

CHP'Lİ TOPRAK, AKP'Lİ UÇMA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

İsmet Uçma'nın bu eleştirilerinin ardından söz alan CHP'li Binnaz Toprak da "CHP'liler bunları çok söyleyemiyor, çünkü tepki çekiyor. Teşekkür ederiz." sözleriyle Uçma'nın eleştirilerine katıldıklarını vurguladı.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


 

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li vekilden Diyanet'e çok ağır eleştiri" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ