AKP'deki Gezi paranoyası

Genel seçimler yaklaştıkça AKP yanlısı medya ve politikacılarda Gezi paranoyası yeniden başgöstermeye başladı.
Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olayların yalan olduğunu ortaya çıkmasından sonra yandaş medyada yazarların ortak başlık atarak savunma yapmasının ardından şimdi de Berkin Elvan için "Hayatı Durdurun" çağrısı yapan sanatçılar için tehdit kampanyası başlatıldı. 

"GEZİ RUHU HOTLATILIYOR"

Bugün Takvim gazetesinde Sanat Meclisi'nde yer alan sanatçılar manşete çıkarılarak "Gezi ruhu hortlatılıyor" manşeti atıldı. Gazete Tarık Akan, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Levent Üzümcü ve Cahit Berkay'ı "ülkede kaos çıkaracaklar" iddiasıyla hedef gösterdi. 
 


HAYALİ RÖPORTAJLARA İMZA ATAN HAVUZ

Gazete Birleşik Haziran Hareketi'nin AKP iktidarına karşı yapacağı eylemlerin ise yine ülkeyi kaos ortamına sürükleyeceğini iddia etti. 

Gezi Parkı eylemleri sırasında ağaçla ve CNN muhabiri ile hayali röportajlara imza atan Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, eylemlerin başlaması durumunda Taksim’e çıkacağı uyarısında bulunurken, “CNN, BBC, Fox kim varsa alın gelin, meydanı size bırakmayacağız” dedi.

Star gazetesi ise adalet çağrısı yapan Sanat Meclisi üyelerini "isyana çağrı" şeklinde nitelendirdi. 

Laik ve Bilimsel Eğitim boykotundan sonra Akşam gazetesi Birleşik Haziran Hareketi'ni manşete çekerek Gezi benzeri "kaos" planlamakla suçlamıştı. 




Kaynak: insanhaber.com

    :

    :

    :

    :

    "AKP'deki Gezi paranoyası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ