Adli yıl resmi törensiz açılıyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil Pazartesi günü sona erecek.
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil Pazartesi günü sona erecek. Ancak siyasi iktidara yönelik hukukçular tarafından yapılan eleştiriler sonrasında adli yıl açılış törenlerinin kaldırılması nedeniyle resmi tören yapılmayacak.

31 Ağustos’ta sona erecek olan adli yıl, bu sene diğerlerinden farklı olarak resmi tören olmadan açılacak. 20 Temmuz’da başlayan adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşmüştü. Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde de nöbetçi heyetler görev yapmıştı.

İKTİDARA YÖNELİK SÖZLER HAZMEDİLEMEDİ


Adli tatil 31 Ağustos’ta sona erecek ve 1 Eylül’de yeni adli yıl açılacak. Ancak önceki senelerde olduğu gibi bu sene 1 Eylül’de adli yıl açılış töreni yapılmayacak. Geçtiğimiz yıllarda adli yıl açılış törenlerinde iktidara yönelik eleştiriler yapılması sonrasında bu törenlerin kaldırılması gündeme gelmişti. Yargı paketiyle birlikte de bu törenler kaldırılmıştı. 

TBB’DEN ALTERNATİF TÖREN

Türkiye Barolar Birliği yeni adli yılı alternatif törenle açacak. TBB’nin adli yıl açılış töreninin programı da belli olmuştu. 5 Eylül’de TBB’nin Balgat’taki Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak törenin açılış konuşmasını TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yapacak. Feyzioğlu’nun ardından uluslararası baro birliklerinin temsilcileri konuşacak. Daha sonra da, ‘Adil yargılanma hakkı bağlamında bağımsız savunma’ konulu bir konferans olacak. Katılımcılar daha sonra toplu şekilde cübbeli olarak Anıtkabir’i ziyaret edecekler.

Kaynak: Aydınlık

    :

    :

    :

    :

    "Adli yıl resmi törensiz açılıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete