ABD istihbaratına göre Fidan İran ajanı

Gazeteci Tolga Tanış, “POTUS ve Beyefendi” kitabında, Hakan Fidan’ın İran ajanı olduğu iddialarının kaynağını yazdı.
Gazeteci Tolga Tanış,“POTUS ve Beyefendi” kitabında MİT Müsteşarlığı’na dönen Hakan Fidan’ın İran’la bağlantılı olduğu iddialarının kaynağının ABD istihbaratı olduğunu yazdı.

Tanış kitabında, Fidan’ın İran gizli servisine bilgi verdiği iddialarının İsrail kaynaklı değil, ABD kaynaklı olduğunu, ABD gizli belgelerine dayandırdı.

Tanış’ın kitabının ilgili kısmında şunlar söylendi:

KAYNAK: NSA

CIA eski ajanı Edward Snowden’ın belge sızdırdığı üç kişiden biri olan belgeselci Laura Poitras, Alman Der Spiegel dergisi için bir haber hazırladı.

Ve haberin yanında da, Türkiye için şok etkisi yaratacak bir belge yayımladı. Buna göre POTUS ve Beyefendi’nin 2013 Mayıs görüşmesinden önce hazırlanan bir NSA istihbarat raporunda, Fidan’ın İran’la ilişkisine değiniliyordu.

FİDAN’IN ADI KAPALI

Amerika’nın en gizli istihbarat örgütü sayılan, Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in elli yıldan fazla süredir Türkiye ile sinyal istihbaratına dayalı bir işbirliği olduğu hatırlatılan, bazı kısımları kapatılmış dört sayfalık belgede de aynen şu ifadeler kullanılıyordu:

Son yıllardaki ABD istihbarat raporları, MİT/SİB’in (Sinyal İstihbarat Başkanlığı) başındaki Dr. ...’ın (burada Hakan Fidan’ın adı kapatılmış) İran bağlantılarına işaret ediyor. Bu bağlantıların ABD sinyal istihbarat ilişkilerine muhtemel etkileri şu anda bilinmiyor. 
 

    :

    :

    :

    :

    "ABD istihbaratına göre Fidan İran ajanı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ