Kayseri'deki göçük: 2 kişi bulunamıyor

Sarıoğlan ilçesinde, define aradığı öne sürülen ve göçük altında kalan iki kardeşi arama çalışmalarına, yarın sabaha kadar ara verildi.İlçeye bağlı Burunören köyünde göçük altında kalan Muhittin Sevalkalaycı...

Sarıoğlan ilçesinde, define aradığı öne sürülen ve göçük altında kalan iki kardeşi arama çalışmalarına, yarın sabaha kadar ara verildi.

İlçeye bağlı Burunören köyünde göçük altında kalan Muhittin Sevalkalaycı (24) ve Ramazan Sevalkalaycı (22) kardeşler için 41 saattir süren arama çalışmaları, havanın kararmasından dolayı geçici olarak sonlandırıldı.

Göçükten kurtulan Emre Koç'un ihbarı üzerine önceki gün sabah 05.00'te başlatılan arama çalışmalarına, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, iki iş makinesiyle katıldı.

İlçe jandarma karakolunda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Koç'un çizdiği tünelin krokisi üzerinden devam edilen çalışmalar sonucunda yerin yaklaşık 25 metre altına inildi.

Kazının yapıldığı Üçtepeler mevkisinin kimliği belirsiz kişiler tarafından kazıldığını gören köy sakinlerinin iki ay önce olayı jandarmaya ihbar ettikleri öğrenildi.

Bugün olay yerine gelen Sevalkalaycı kardeşlerin babası, yakınları ve köylüler, çalışmaları yerinde izleyen savcıya, İlçe Kaymakamı Hasan Doğan'a ve jandarma ekiplerine daha önceden ihbar olmasına rağmen tedbir alınmamasından dolayı tepki gösterdi.

Burunören köyünde dün sabah kaçak kazı yaptıkları öne sürülen Muhittin ve Ramazan Sevalkalaycı kardeşler, 35 metrelik "L" şeklindeki tünelin çökmesi sonucu göçük altında kalmış, o sırada tünelin dışında olduğu için kurtulduğu öğrenilen Emre Koç'un haber vermesi üzerine gelen ekipler kurtarma çalışmalarına başlamıştı. 

    :

    :

    :

    :

    "Kayseri'deki göçük: 2 kişi bulunamıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ