Vatandaş zor durumda, Kaçak Saraylarda oturanlara duyurulur

Meclis’e iş ve para talebi dilekçelerinde patlama yaşanıyor. Daha önce yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Meclis’ten destek isteyen vatandaşlar, şimdi iş ve para istemeye başladı.
Meclis’e iş ve para talebi dilekçelerinde patlama yaşanıyor. Daha önce yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Meclis’ten destek isteyen vatandaşlar, şimdi iş ve para istemeye başladı. Meclis Dilekçe Komisyonu iş ve para talebi mektuplarına yanıt vermekte zorlanıyor.

GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Sosyal Yardımlaşma Fonu, Başbakanlık BİMER, her geçen gün sayısı artan yardımlaşma dernekleri, belediyelerin, hayırsever işadamlarının, vakıfların yaptığı yardımlar hariç, Meclis’e de doğrudan yapılan başvurular, milletin ekonomik durumunun gerçek yüzünü ortaya koydu. Ahmet Yavuz'un haberine göre daha önce Meclis’te Hakkını arayan vatandaşlar, şimdi nakit para ve iş istiyorlar. Meclise her ay gelen yüzlerce dilekçede vatandaşlar, siyaset kurumundan iş istedi.

VİCDANLARI SIZLATIYOR

Sivas’tan Meclis’e dilekçe ile başvuran vatandaş, doğrudan doğruya kendisine ihtiyacı olan 30 bin lira yardımın yapılmasını istedi. Dilekçelerde çoğunlukla vatandaşlar, işsiz olduklarını, çocuklarına bakamadıklarını, ev kirasını ödeyemediğini, eşi hapiste olduğu için yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek nakdi yardım talebinde bulundu. İllerinin milletvekillerini de iş ve para talep yağmuruna tutan vatandaşlardan gelen bazı dilek ve istekler ise, Afrika ülkelerindeki sefalet durumlarını andırarak vicdanları sızlatıyor.

VAKIFLARA HAVALE EDİYOR

Meclis Dilekçe Komisyonu ise gelen yardım taleplerine yazdığı cevabi resmi yazılar ile ihtiyaç sahiplerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na havale ediyor.

YÜKSEK KPSS PUANI DA İŞE YARAMIYOR

Öte yandan KPSS’siz atamaların gündeme geldiği günlerde para talebinin yanında Meclis’ten iş isteyenler ise en büyük diğer grubu oluşturuyor. Dilekçelerde KPSS’de alınan yüksek puanlar belirtilip, iş talebinde bulunulması ise dikkat geçti.

İlginç iş taleplerinin arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının öğretmen olmaları yönünde Meclis’e gönderdiği dilekçeler bulunuyor. Öğretmenlik mezunlarının kadro talebi hariç, Meclis’e her hangi bir iş için başvuranların sayısı da hızla artıyor. Bir başka vatandaş ise, milletvekili danışmanı olarak atanmak için Meclis’e dilekçe ile başvurdu.


Kaynak: TBMM Bürosu / Ahmet Yavuz

    :

    :

    :

    :

    "Vatandaş zor durumda, Kaçak Saraylarda oturanlara duyurulur" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ