Çelik: Madenciler kaçsın kurtulsun, doğrusu bu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İsveç'te yaşanan maden faciasından sonra çok ilginç bir öneride bulundu.
Bizzat AKP'nin oylarıyla Türkiye'de reddedilen sığınma odalarının İsveç'te yaşanan maden faciasındaişçilerin hayatını kurtarmasını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki madenin farkına dikkat çekerek "Kömür madeninde kaçıp kurtulabiliyorsanız doğrusu bu" dedi.

CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlayan Çelik, "İsveç'te maden yanmıyor. Mevzi bir yangın çıkıyor. Bununla ilgili yaşam odasına gidiliyor. Belli bir saat sonra yangın söndürülüyor. Farklı bir şey. Kömür madeni farklı bir şey" dedi.

Sorunu sadece madenlerin farkına indirgeyen Çelik, böyle bir durum yaşanması halinde işçilerin kaçması gerektiğini savundu.

Çelik, şu ifadeleri kullandı;

"Kömür madeninde kaçıp kurtulabiliyorsanız doğrusu bu. Orada bir sığınma odası bilmem işçiyi kurtarmak mümkün değil. Oksijen dolum istasyonları olacak. Bir an önce tüpünü doldurup çıkması gerekiyor madenden."

Çok modern iş sağlığı güvenliği yasası çıkardıklarını iddia eden Çelik, bunun Türkiye'ye bol geldiğini söyledi.

1 MAYIS YANITI: ŞEHİR MERKEZLERİNDE MİTİNG İSTEMİYORUZ

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağını konusunda da fikri sorulan Faruk Çelik, şehir merkezlerinde artık miting istemediklerini söyledi.

1 Mayıs mitinglerinde yaşanan polis şiddetini yok sayan Çelik, Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok AKP'linin yaptığı gibi  'yasa dışı örgütler şiddete başvuruyor' iddiasında bulundu.

Çelik, "Bu konu henüz gündeme gelmiş değil. Biraz da hukuk. Onlarca meydan gösteriliyor ısrarla Taksim deniliyorsa, 77 anısı adına saygı ile karşılıyorum bu teklifi, görüşü.

Umarım bu yıl gerek sendikalarımız, hükümetimiz ilgili bakanlıklarımız arasında sağlıklı bir diyalog ile çıkış yolu buluruz" diye konuştu.

'KIDEM TAZMİNATINDA HAK KAYBI YOK, İFTİRA ATIYORLAR'

Yeni kıdem tazminatında işçilerin hak kaybına uğradığını da reddeden Bakan Çelik, "Kim söylüyor hak kaybı olduğunu? Kim oturdu, konuştu, pazarlık yaptı ne konuştuk da işçinin 30 gününden bir kayba uğradığını söyleyebiliyor insanlar? Bunlar tamamen iftira. Kim söylüyorsa yalan söylüyor iftira atıyor" dedi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı; "İşçiler kıdem tazminatı için patrona dua ediyorlar; ’Aman patron ölmesin. İşi bozulmasın.’ İşletmenin 15 yıl yaşaması gerekiyor ki kıdem tazminatı sıkıntıya girmesin. Hak ettiği kıdem tazminatı patronun cebinde, öz sermayesinde kasasında. Biz diyoruz ki patrona emanet etmeyin."

    :

    :

    :

    :

    "Çelik: Madenciler kaçsın kurtulsun, doğrusu bu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ