close

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Erdem Başçı 2015 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı.
2015 yılının ilk enflasyon raporunu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı açıkladı.

- Son 45 yılın en düşük enflasyonu
- Sıkı para politikaları Türkiye ekonomisini korumayı sağladı.

DOLARIN KADERİ BELLİ OLACAK

Merkez Bankası'nın Enflasyon Raporu'nda Türk Lirası'na yönelik vereceği mesajlar kritik önemde. Başçı'nın vereceği mesajların Dolar/TL kuru üzerinde etkili olması bekleniyor.

DOLAR BİR ANDA YÜKSELEBİLİR

Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı Enflasyon Raporu'yla ilgili beklentileri yorumlayan ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin'e göre dolar bir anda yükselişe geçebilir.

Metin, şunları kaydetti:

"Dolar/TL'yi yakın vadede en çok Başçı'nın vereceği sinyaller etkileyecektir. Dolar/TL'de 2,35 seviyesi destek olmuş durumda. Direnç olarak 2,3750 takip edilirken bu seviyenin kırılması durumunda hızlı yükselişler görebilir ve tekrardan 2,40'lı seviyeler konuşulabilir. Ancak yarın Başçı'nın açıklamalarına kadar 2,3750'nin kırılacağını düşünmüyorum. Avro/dolar paritesinde ise 1,1380'nin önemli direnç seviyesi konumunda. Aşağıya bakıldığında pek bir destek yok. Paritede 1,10'un sadece ismi var. Bunun kırılması durumunda 1,08 takip edilecek."

DÖVİZ KURU BUGÜN AÇILIŞ RAKAMLARI

Merkez Bankası'nın kritik açıklaması öncesi Dolar/TL kuru bugün saat 09.00'da güne 2.3550 lira seviyesinden başladı. İstanbul serbest piyasada avro fiyatı ise bugün 2.6470 lira oldu. 

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,3500 lira, avronun satış fiyatı ise 2,6520 lira olmuştu.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI BUGÜN

Dolardaki hareketlilikten doğrudan etkilenen Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün güne şöyle başladı:

BORSA 91 BİN PUANIN ÜZERİNDE

Merkez Bankası'nın açıklaması öncesi Borsa İstanbul güne yüzde 0,15 primle 91 bin 546 puandan başladı. Borsa güne hafif primle başladı. Endeks yeni işlem gününde yüzde 0,15 primle 91 bin 546 puandan başladı. Tarihi zirveye yaklaşan hisse senetlerinde Merkez Bankası'nın açıklamaları yakından takip edilecek. 

Bu haber 42 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ