close

AKP "Çanakkale zaferini" kutlamayı yasakladı!

Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümü kutlama hazırlıklarında skandal üstüne skandal yaşanıyor.
AKP'nin vatan millet sözleri ile yaptıkları icraatler örtüşmemeye devam ediyor. Çannakkla savaşı'nın 100. yıldönümünde kutlamalarında AKP'nin skandalları devam ediyor. Odatv'den Müyesser Yıldız imzalı habere göre, önce Erdoğan’ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı daveti, Sarkisyan’ın bu davete verdiği “edepsiz” cevap, şimdi ise Sarkisyan başta olmak üzere, tüm yabancı devletlere açık olan kutlamaların Türk vatandaşlarına kapatılması...

ZİYARETÇİ YASAĞI

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar imzalı 31 Aralık 2014 tarihli bir genelgeyle hem 18 Mart, hem 24-25 Nisan tarihleri için ziyaretçi yasağı getirildi.

GENELGE SAHTE DEĞİL

İlk olarak “sehven” veya “sahte” olduğu düşünülen genelgenin, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il milli eğitim müdürlüklerine, oradan ilçe müdürlüklerini ve okullara gittiği görülünce sahte olmadığı anlaşıldı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEYİP...

Çanakkale Valiliğinin genelgesi, “Tarihimizin altın sayfası... Çanakkale geçilmez destanı...” vurgularıyla başlıyor, “100’üncü yıldönümünün 18 Mart ve 24-25 Nisan’da büyük coşku içinde kutlanacağı” anlatılıyor.

YASAĞIN GEREKÇESİ

Hemen peşinden “yasağın” gerekçesine geçilip, şöyle deniliyor:

“Çanakkale Savaşları ‘Gelibolu Tarihi Alanı’ bölgesine yurdumuzun her köşesinden ve başta Avusturalya ve Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olmaktadır. Bu ziyaretler özellikle tören günlerinde çok üst seviyeye çıkarak, ziyaret bölgelerinin otoparklarını, yollarını ve feribotla geçişlerin kapasitelerini arttırdığından ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri gibi önemli sorunlara yol açmaktadır.”

İşte bu nedenle de “18 Mart 2015 tarihinde Mehmetçik Abidesi’nin bulunduğu bölgenin ziyaretlere kapatılacağı” bildiriliyor.

YASAKLAR BU KADAR DEĞİL

“Ayrıca 24-25 Nisan 2015 tarihinde uluslararası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklenmektedir.”

ADINI TEDBİR KOYDULAR

“Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinesinde hazırlanan tören programları ve törenler sırasında alınacak tedbirler konusunda, bölgenin halkın ziyaretine kapatılması önerisi” gelmiş.

“24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır.”

BÜTÜN KURUMLARA GÖNDERİLDİ

“Gereği” için Milli Eğitim Bakanlığı, 80 il valiliği, YÖK Başkanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, TRT, İl Jandarma Komutanlığı ve TÜRSAB’a, “bilgi” için ise Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na gönderilen genelgenin sonunda yapılacakları şöyle sıralamışlar:    

“Bu bölgeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla yurt çapında;

1-Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce, TRT ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere ulusal düzeyde tüm yazılı ve görsel basın aracılığıyla vatandaşlarımıza duyuru yapılması,

2-Valilik ve belediyeler aracılığı ile duyuru yapılarak, vatandaşların bilgilendirilmesi,

3-Milli Eğitim Bakanlığımız kanalı ile tüm okullara duyuru yapılarak, söz konusu tarihlerde gezi programlarının yapılmaması,

4-YÖK Başkanlığınca; Üniversiteler ve yüksekokullarda öğrencilere gerekli duyuruların yapılması...”

Dikkat ettiniz mi; Genelgede yabancıların ziyaretine dair bir sınırlama veya düzenleme yok.



ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?                      

Dönemin Başbakanı Erdoğan 1 yıl önce Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü törenlerinde şöyle konuşmuştu:

“Çanakkale’yi anlayamayan Türkiye’yi asla anlayamaz. Çanakkale ruhunu anlayamayan milleti de, milliyeti de, milliyetçiliği de anlayamaz.”

İşte o belge;
 






Müyesser Yıldız/OdaTV
Bu haber 1.866 kez okundu
  • Levent BAYINDIR
    Yerlerinde olsam Levent BAYINDIR - 2 Şubat 2015 Eyyy, TGB, ey, sivil toplum kuruluşları !, eyy Gerçek Türk Medyası ! (muhalefeti boşverin onlar iktidarın oyuncağı olmuş, yalancı pehlivanlar), bir kıvılcım için inadına ÇAnakkale organizasyonu yapmak için ne bekliyorsunuz?

:

:

:

:

"AKP "Çanakkale zaferini" kutlamayı yasakladı!" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
KARŞI ÖZEL
KARŞI RÖPORTAJ
https://twitter.com/KarsiGazete
GAZETE MANŞETLERİ