Kürtaj yasağı kalkıyor, neden mi?

Şili'de, Devlet Başkanı Michelle Bachelet kürtaj yasağını kaldırmayı planladıklarını açıkladı.
TECAVÜZ SALDIRILARI

Kongre'ye bir yasa taslağı sunan Şili'de, Devlet Başkanı Michelle Bachelet, kürtajın tecavüz ve anne ve/veya bebeğin hayatını tehdit eden durumlar karşısında 12. haftaya kadar serbest olmasını öneriyor.

KADINLARIN HAYATI TEHDİT ALTINDA

Ülkede kürtaj yaptırmak hiçbir koşulda serbest değil ve beş yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. BBC Türkçe’nin haberine göre; öneride 14 yaşından küçük kız çocukları için kürtaj 18. haftaya kadar yasal. Bachelet yasağın her yıl binlerce kadının hayatını tehdit ettiğini söyledi.

Kürtaj yasağını kaldırma planını duyurmak için ulusal TV kanalında bir konuşma yapan Bachelet, "Veriler kürtajın toptan yasaklanmasının bu uygulamayı ortadan kaldırmadığını gösteriyor" dedi. Bachelet "Bu, zor bir durum ve bunu olgun bir ülke olarak karşılamalıyız" dedi.

DARBE İCRAATI

Ülkede kürtajın tamamen yasaklanması, Şili'yi 17 yıl boyunca askeri düzenle yöneten Augusto Pinochet'in son icraatlarından biri.

ERDOĞAN KÜRTAJ YASASI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Kürtajı Türkiye'de yasaklamayı düşünen Erdoğan ise, AKP döneminde cinsel istismarın "yüzde 400" arttığını hesaba katmıyor.
Bu haber 1.115 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Kürtaj yasağı kalkıyor, neden mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ