Belediyeden skandal öneri: "Çöpleri Romanlar toplasın!"

Roma Belediyesi'nin "çöpleri Roman vatandaşlar toplasın" önerisi ortalığı karıştırdı.
İtalya’nın başkenti Roma’da belediyenin sosyal politikalar sorumlusu, Romanların “çöp ayırmada yetenekli” olduğunu söyleyerek çöp toplama işinin onlara verilmesi gerektiğini söyleyince tartışma yarattı.

Roma’da belediyenin sosyal politikalar sorumlusu Francesca Danese, Roma’da 300′e yakın Roman ın konakladığı “Best House Rom” isimli tesisleri ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Romanların topluma entegre edilmesi için yeni bir proje üzerinde çalıştığını belirtti. Danese, Roman vatandaşların çöplerden belli malzemeleri toplayarak bu alanda bir yetenek geliştirdiğini ve çöp toplama merkezlerinde çöplerin gruplara ayrılması için çalıştırılabileceklerini söyledi.

‘ÇÖP TOPLAMA KONUSUNDA YETENEKLİLER’

Danese, “Onların yetenekleriyle ilgili bir çalışma yapıyorum, mahallelerden çöpleri ve kullanılmayan eşyayı toplamakta çok başarılılar. Onlara, bu çöpleri toplayıp ayrıştırarak Roma şehri için bir işte çalışma fırsatı vermek önemli” dedi.

Danese bu şekilde iş bulamayan ve kamplardan çıkış yolu arayan Romanlara iş imkanı yaratılacağını da belirtti.

SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI

Ancak belediye yetkilisinin bu sözleri tepkiyle karşılandı. Yeni Merkez Sağ partisi Lazio bölge başkanı Pietro Di Paolo, Danese’yi “çöpleri karıştırma işini meşrulaştırmaya çalışmakla” suçladı. Sağ kanattaki bir diğer parti olan Haydi İtalya’dan Belediye Meclisi Üyesi Giordano Tredicine de bu önerinin bir “şakadan ibaret olmasını umduğunu” söyledi.

Merkez soldaki Demokratik Parti’den Stefano Pedica ise “Romanları çöpleri geri dönüştürmek için kullanma önerisi, bir kentin kurallar çerçevesinde nasıl idare edileceğinin bilinmediği anlamına gelir” dedi.

‘KARŞI ÇIKANLAR IRKÇIDIR’

Francesca Danese ise kendisine yönelik eleştirileri yanıtlarken “Böyle bir sorun yokmuş gibi davranmak faydasız. Bir çözüm bulmak siyasetçilerin görevidir” diye konuştu. Danese, önerisine karşı çıkanları ırkçılık yapmakla da suçladı.

Roma’da şehir merkezi dışında bulunan Roman kamplarında 5 bine yakın kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Roman hakları dernekleri, bu kişilerin standart altı koşullarda yaşadığını ve iş imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirtiyor.

    :

    :

    :

    :

    "Belediyeden skandal öneri: "Çöpleri Romanlar toplasın!"" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete