​Çipras'tan Brüksel'de sert açıklamalar

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Brüksel'deki Avrupa Parlementosu zirvesinde uzlaşma için konuştu ancak sert mesajlar vermekten de geri kalmadı. Çipras, "Ülkem kemer sıkma laboratuvarına döndü, bunu kabul edemeyiz" dedi.
Çipras şöyle devam etti:

"Son beş buçuk yılda yoksulluğun arttığını, işsizliğin yükseldiğini, toplumda öfkenin arttığını gördük. Yunan halkının ne hissetitğini biliyoruz.

Onlar bu çıkmaz sokaktan kurtulmanın bir yolu olduğuna inanıyorlar, bunu da çok demokratik bir şekilde çözmek istiyoruz. Halkın bize verdiği yetkiyle onlara istediklerini vermek istiyoruz. Son 5,5 yılda uygulanan reformların değişmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sürdürülebilir kalkınma için tüm bunlar çok gerekli. Ortaklarımız için güvenilir reformlar uygulama konusunda kararlıyız. Burada bir geri çekilme etkisi olmayacak.

Uzun vadede kalkınmaya sağlayamazsa bu krizden çıkamayız. İşsizliği kontrol etmemiz gerekiyor. Samimi bir diyalog kurularak kamu borcunun sürdürülebilir hale getirmesi. Ülkemiz bu süreçte, kemer sıkma laboratuvarına döndü, bunu kabul edemeyiz."


İKİ-ÜÇ GÜNE ÖNERİLER GETİRECEĞİZ

Çipras, iki-üç gün içinde detaylı, somut öneriler getireceklerini de sözlerine keledi.

YUNAN HÜKÜMETLERİ YAPTI

Yunan Başbakan, "Ne olursa olsun reformlara devam edeceğiz. Yunanistan'da sorunları yabancılar değil hükümetlerin kendileri yarattı" diye devam etti.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Çipras'tan Brüksel'de sert açıklamalar" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete