Günün Videosu

"Din dersi seçilmesini teşvik edin" talimatı veren müdür hakkında karar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de okullara öğrencilerin dini dersleri seçmeleri konusunda teşvik edilmelerine ilişkin yazı gönderen İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ali Pehlivan’ın görevden alındığını açıkladı.
MM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerin 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bütçe sunumu yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. Görüş kısmının tamamlanmasının ardından Bakan Avcı, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir, “Genel müdür yardımcısı mı yaptınız?” sorusuna Avcı, “Henüz değil. Müsteşar yardımcısı falan yapmayı düşünüyoruz” diyerek ‘espriyle’ karşılık verdi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Bir başka görev için almak üzere onu nereye atacaksınız?” sorusuna Avcı, “Öyle alınır bir başka göreve atanmak üzere. Ona uygun bir yer buluruz.” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

MEB’in talimatında “öğrencilerin belirli derslere yönlendirilmemesi” uyarısına yer verilmesine karşın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, sınıf ve din öğretmenlerine, “öğrencileri ve velileri din dersleri için teşvik edin” talimatını vermişti.

Öte yandan İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de seçmeli din dersi konusunda hazırladığı broşürlerle dikkat çekmişti. ‘Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum’ başlıklı broşürde, ‘Seçmesi Bi’ Dakika, Faydası İki Dünya’ ifadesi tartışma yaratmış, din dersini seçen öğrencilere ‘Cennet mi vadediliyor?’ sorusu tartışılmıştı. Aynı broşürlere Ankara’da da toplu taşıma araçlarında birkaç gün boyunca karşılaşılmıştı. Bu hazırlığın hangi kurum ya da kişilerce yapılıp, otobüs ve metrolara asıldığına dair bir bilgi ya da logo yer almıyor.

Kaynak: ZETE

    :

    :

    :

    :

    ""Din dersi seçilmesini teşvik edin" talimatı veren müdür hakkında karar" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete