YPG, Ahrar ve Nusra'yla yaşanan çatışmalara dahil oldu

YPG Efrîn Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, 'Devrimciler Ordusu' adlı grup ile el Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam arasında süren çatışmaların Efrin sınırına ulaştığını belirtti.
YPG Efrîn Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, 'Devrimciler Ordusu' adlı grup ile el Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam arasında devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Xelil, çatışmaların 4'üncü gününe girdiğini belirterek, ortaya çıkan tabloda asıl amacın Efrîn'e saldırmak olduğunu, Nusra ve Ahrar2ın bu sebeple 'Devrimciler Ordusu'na saldırdığını ifade etti. Daha önce yaptıkları açıklamalarda savaşın Efrîn sınırına dayanması halinde cevap vereceklerini ifade ettiklerini belirten Xelil, dün Efrin'in Meyremin köyüne düzenlenen saldırıya cevap verdiklerini kaydetti.

ESİRLERİN 3'Ü TÜRKİYELİ

Saldırıları kırdıklarını söyleyen Xelil, "Onların saldırıları kırıldı. Köy şu an kontrolümüzde bulunuyor. Fakat saldırılar halen devam ediyor. Saldırılar Enake ve çevresindeki köylerde sürüyor. Dün akşam yaşanan çatışmalarda elimize 4 çeteci esir düştü. Onlardan 3'ü Türk 1 ise Arap'tır. Yakın zamanda kimlik bilgilerini paylaşacağız. Bu da gösteriyor ki Türkiye devleti Rojava devimini yıkmak için çetelere her türlü desteği veriyor. Bu tür destekleri çeşitli alanlarda devam ediyor. Saldırılar sürerse en sert şekilde karşılık vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "YPG, Ahrar ve Nusra'yla yaşanan çatışmalara dahil oldu " hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete