​"Tahir Elçi kazayla polis kurşunu ile vuruldu"

Mazlum-Der eski Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu İsrailli yetkililerin 2009'daki Gazze katliamından sonra Türkiye'ye girişlerinin yasaklanması girişiminin hükümet tarafından engellendiğini söyledi.
Gergerlioğlu Tahir Elçi katliamının ise kaza sonucu polis kurşunu ile gerçekleştiğini, hükümetin de tahminine göre bunu sakladığını ileri sürdü.

Gergerlioğlu KRT'de Çağlar Cilara'nın programına konuk oldu. Tahir Elçi'nin kaza sonucu polis kurşunu ile öldüğünü tahmin ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, yine tahminlerine göre bu gerçeğin hükümet tarafından bilindiğini belirtti ve şöyle konuştu:

POLİS KURŞUNU İLE VURULDU, AÇIKLAMIYORLAR

"Büyük ihtimal bilerek değil ama kazayla polis kurşunu ile vurulduğunu düşünüyorum. Polislerin kurşunlarının Tahir Elçi'ye isabet etme ihtimali yüksek. Benim tahminime göre polisin kaza sonucu kurşunu ile vuruldu, şuan polis bunu biliyor ve açıklamıyor diye düşünüyorum. Tahminim bu açıkçası."

TAHİR ELÇİ ÖZERKLİK İLANLARINA KARŞI ÇIKIYORDU

İki ay önce Tahir Elçi ile görüştüğünü söyleyen Gergerlioğlu, Elçi'nin öz yönetim ilanlarına karşı çıktığını belirtti.

"Yaklaşık 2 ay önce Tahir Elçi ile konuşmuştum, öz yönetim ilanları, hendekler ve barikatlar kurulması konusunu yoğun bir şekilde eleştiriyordu. Bunun tutmadığını söylüyordu."

Gergerlioğlu hükümetin İsrail ile ilişkileri konusunda önemli bir bilgiyi de paylaştı. 2009 yılında Gazze'de yaşanan katliam sonrası İsrailli yetkililerin Türkiye'ye girişini engelleme çabalarının hükümet tarafından boşa çıkarıldığını anlattı.

İSRAİLLİ YETKİLİLERİN TÜRKİYE'YE GİRİŞİNİ ENGELLEME ÇABASINA TÜRKİYE KARŞI ÇIKTI

"2009 yılında Gazze katliamı sırasında İsrailli yetkililerin Türkiye'ye gelmesini önleyecek bir soruşturma dosyası hazırlamıştık Mazlum-Der olarak. Uluslararası medyada bu çok konuşuldu ama yurtiçinde çok fazla konuşulmadı. ABD yetkilileri bize gelerek 'neyi hedefliyorsunuz' diye sordular. Onları bile ürküttü. Biz suç duyurusunda bulunduktan sonra Adalet Bakanlığı'nın izin vermesi gerekiyordu. O dönem bakan Mehmet Ali Şahin'di, onu ziyaret ettik. Bu iznin verilmesi gerektiğini, Türkiye'nin dış politikasında çok önemli bir adım olacağını söyledik. Oda, "Bu ciddi bir konu, Erdoğan'a danışmadan adım atmam" dedi. O görüşmemizden sonra iş soğutuldu, aradan 3 ay geçti, olumsuz yönde karar çıktı. Adalet Bakanlığı İsrail hakkında bir soruşturmanın davalaşmamasını istedi, izin vermedi. İsrail'e one minute demekle iş bitmiyor, bunun icraate geçmesi gerekiyor. Türkiye için yapılacak en önemli icraat buydu. İsrailli yetkililerin Türkiye'ye gelmesini engelleyecek ve İsrail'i uluslararası arenada çok zor durumda bırakacak bir girişimdi ama Türkiye bilerek bu adımı tercih etmedi. Bu bir samimiyet testiydi."

    :

    :

    :

    :

    "​"Tahir Elçi kazayla polis kurşunu ile vuruldu"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete