'Erdoğan kendi ekonomisini tehlikeye atıyor'

Rusya Devlet Duması Uluslararası İşlerden sorumlu Komite Başkanı Aleksey Puşkov'dan Türkiye açıklaması.
Rusya Devlet Duması Uluslararası İşlerden sorumlu Komite Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın attığı adımlarla ülke ekonomisini büyük bir darbeye hazırladığını bildirdi.

Puşkov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye şu açıklamayı yaptı:

"Bu kararname bir kez daha Erdoğan'nın ilk başta kendi ekonomisini vurduğunu gösteriyor. Türkiye Rusya özel bir rejim sahipti. Bu rejim siyasi alanı, ticari ve ekonomik alanı, girişimcilik ve turizm alanını, büyük projeleri kapsıyor. Tüm bunlar neredeyse yok edildi ve düşüncesizce ve tartılmayan bir karar yüzünden ciddi tehdit altına atıldı."

Puşkov, Rusya'nın aldığı önlemlerin Türk iş sektörünün 4 sektörünü vuracağını ve bunların başında yerli bütçeye yaklaşık 4 milyar dolar getiren turizm sektörü geldiğini belirtti.

Puşkov şu şekilde devam etti:

"Rusya'da kontrat sahibi olan Türk şirketleri büyük gelirler elde ediyorlardı. Aynı zamanda bu önlemler Rusya'ya ihracat yapan işletmeleri de etkileyecek. Bu Türk ekonomisinin ciddi kısmını oluşturuyor, çünkü yanlış hatırlamıyorsam Türkiye Rusya'nın 5. ticari ve ekonomik partneriydi. Ticaret hacmi geçen sene 30 milyar dolara ulaştı."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'Erdoğan kendi ekonomisini tehlikeye atıyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete