Üniversiteye baskın: En az 20 ölü iddiası

Baça Han Üniversitesi'ne yapılan saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.
Pakistan'da en az 4 saldırgan, Baça Han Üniversitesi'ni hedef aldı. Üniversite yerleşkesinden patlama ve silah sesleri yükseldi. Ölü ve yaralı sayısına dair çelişkili bilgiler gelirken saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çarseda kentinde yer alan Baça Han Üniversitesi, en az 4 saldırganın hedefi oldu. Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.

Saldırganların yerleşkenin arka kapısından girdiği ve saldırı esnasında öğretmen ve öğrencilerin yerleşkede olduğu öğrenildi.

​Yaralı veya ölü sayısına ilişkin olarak ise resmi bir açıklama yapılmasa da Reuters ajansı 1 kimya profesörünün öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını, çoğu öğrencinin kurtarıldığını ama saldırganların hâlâ yerleşkede olduğunu yazdı.

Bir güvenlik yetkilisi 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, arama kurtarma ekibinden biri de 8 ölü olduğunu aktardı. Polisten yapılan açıklamada da 6 ölü olduğu bilgisi verildi. Yerel basın ise en az 20 ölü olduğunu söylüyor.

​Ordu Sözcülüğü'ne göre 4 saldırgan da öldürüldü.

Öte yandan polis, 2 patlama sesinin yükseldiği yerleşkede silah seslerinin kesilmediğini ve saldırganları yakalamak için başlatılan operasyonun sürdüğünü aktardı. Ordu Sözcülüğü, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin yerleşkesindeki kız yurdunun hedef alındığını açıkladı.

    :

    :

    :

    :

    "Üniversiteye baskın: En az 20 ölü iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete