Time Warner'a 'tacizden' büyük ceza

Telekomünikasyon devi Time Warner Cable, telefonla rahatsız ettiği kadına 200 bin dolar üzerinde tazminat ödeyecek
ABD'de Araceli King isimli kadın, bir yıldan daha az bir zaman içinde Time Warner Cable şirketi tarafından 153 defa arandı. King, şirketten aramaların sonlandırılmasını istemesine rağmen şirket çağrılara devam etti.

Açılan dava sonucunda Time Warner Cable, King'e 229 bin 500 dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Reuters'de yer alana habere göre Araceli King, cep telefonuna Luiz Perez isminde biri için çağrılar gelmeye başladığında firmayı aradı ve cep telefonu numarasının kendisine ait olduğunu, aranmak istemediğini söyledi.

ŞİRKET TACİZE DEVAM ETTİ

Ancak şirket tacize devam etti.Şirket ise sesli yanıt sistemi ile yapılan otomatik aramaların tazminata sebebiyet vermeyeceğini iddi etti. Şirket, King'in telefon kullanıcılarını bu tip suistimallerden koruyan kanundan yararlanamayacağını çünkü kendilerinin Luiz Perez isimli başka birini aradıklarını sandıklarını söyledi.

Federal yargıç Alvin Hellerstein, şirketin bilerek bu yasayı ihlal ettiğine kanaat getirerek çağrı başına bin beşyüz dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Yargıç, şirketin sorumlu davranarak Luiz Perez'in yeni iletişim adresini tespit etmek için uğraşması gerektiğini söyledi.

TEK YAPACAKLARI BASİT BİR GÜNCELLEME

Söz konusu çağrıların yapıldığı sesli yanıt sisteminin gecikmiş fatura hatırlatma için kullanıldığı belirtildi.

Dava açıldıktan sonra Time Warner Cable'ın 74 arama daha yapmasını değerlendiren mahkeme, bu aramaların şirketin iddialarını çürüttüğünü kaydetti. Yargıç; "Tek yapmaları gereken davacının şikayeti üzerine IVR sisteminde basit bir güncelleme idi" dedi. 

"BİR MALİYETİ OLMALI"

Dava açıldıktan sonra yapılan 74 aramanın telefon tüketicisini koruma kanununu pervasızca ihlal anlamına geldiği ve şirketin davayı ciddiye almadığına işaret ettiği belirtildi. Davacı King'in avukatı bir röportajda; "Şirketler arama yaptıkça verimlilikleri artıyor ancak insanların hayatını çekilmez hale getirmenin de bir maliyeti olmalı. avamız buna bir örnektir" dedi.

Mayıs ayında Charter Communications'ın  Time Warner Cable'ı 56 milyar dolara satın alacağı açıklanmıştı. Satış henüz gerçekleşmedi.

Kaynak: HaberTürk

    :

    :

    :

    :

    "Time Warner'a 'tacizden' büyük ceza" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete