Avrupa'nın Schengen’e bakış açısı değişti!

Avrupa'da yapılan bir kamuoyu araştırmasında, Schengen anlaşmasını artık istemedikleri ortaya çıktı.
O ANLAŞMAYI ARTIK İSTEMİYORLAR

Ünlü kamuoyu araştırma şirketi IFOP’un Le Figaro yaptığı ankette, Fransa’da Schengen’i isteyenlerin oranı yüzde 67 çıktı.  Ankete göre Fransız sağcı kesim yüzde 77’si, solcu kesim ise yüzde 55’i artık anlaşmanın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor ve istemiyor.

Bu oran, Almanya’da yüzde 53, Hollanda’da yüzde 59, İtalya’da yüzde 56 seviyesinde. Schengen’e dahil olmayan İngiltere’de ise bu oran yüzde 63.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI ŞAŞIRTTI

IFOP araştırma merkezinin yaptığı anket çalışması, sığınmacıların kota ile ülkelere dağıtılması konusunda da AB ülkelerinin görüş ayrılığı yaşadığını ortaya koyuyor.

Akdeniz’den gelen kaçak göçten en fazla mağdur olan İtalya’daki vatandaşların yüzde 81’i, AB Komisyonu’nun önerdiği gibi sığınmacıların kota ile üye ülkelere dağıtılmasını istiyor.

İngilizlerin yüzde 32’si ve Fransızların yüzde 36’sı kota sistemine karşı çıkarken, AB’de en fazla mülteci kabul eden Almanya’da halkın yüzde 69’u sığınmacıların kota ile dağıtılmasına sıcak bakıyor. Akdeniz’den yılbaşından bu yana AB ülkelerine gelen sığınmacıların sayısının 150 bin olduğu tahmin ediliyor.

    :

    :

    :

    :

    "Avrupa'nın Schengen’e bakış açısı değişti!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete