Esad cephe hattında!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, silahlı muhaliflerin tünellerde, kendilerinin ise açıktan savaştığını iddia etti
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, silahlı muhaliflerin tünellerde, kendilerinin ise açıktan savaştığını iddia etti.

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberde Esad, yeni yıl  dolayısıyla ziyaret ettiği Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesinde bulunan cephe hattında askerlerle bir araya geldi.

Mevziye giren Esad, burada muhaliflere ilişkin aşağılayıcı ifadeler kullanarak, "Onlar yer altında, tünellerde yaşıyorlar. Peki yeraltında kim yaşar? Yer altında ya kemirgenler, ya kertenkeleler ya da fareler yaşar. Bizler ise  yerin üstünde savaşıyoruz. Ülkede şu anda bayram kutlamaları yok çünkü ülkede savaş var, bayram ordunun zafer kazanmasıdır" diye konuştu.

Esad, ziyaretinde askerlerle aynı kaptan yemek yedi. Askerleri kutlayan Esad, "Yılbaşı gecesinde aileler hep birlikte olur. Fakat sizler, ailenizi bırakıp halkınızı ve vatanınızı korumak için burada olmayı tercih ettiniz" dedi.
 
Suriye ordusu, muhaliflerin kontrolü altında bulunan Cobar  Mahallesi'ndeki bölgeleri geri aldığını açıklamıştı. Muhalifler ise tünelleri ve binaları mayınladıktan sonra Esad askerlerinin bölgeye girmesine stratejik olarak  izin verdiklerini belirtmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Esad cephe hattında!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ