Camideki imam-müezzin kavgasından 17 Aralık çıktı

Ankara’daki Etimesgut Yavuz Sultan Selim Camii’nde müezzin ile imam arasındaki silahlı kavganın altından ‘’Küçük 17 Aralık’’ çıktı.
İmam İzahattin Demirkan’ın, 17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonunda evindeki ayakkabı kutularından 2,5 milyon dolar ile 1,5 milyon Euro çıkan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın eniştesi olduğu belirlendi. İşte kavga ve nedeni:

‘YARDIM PARASIYLA YEMEK

Müezzin Rıdvan Bayrak, kavgayla ilgili olarak açılan soruşturmada ifade verdi ve ‘kutucu’ Süleyman Aslan’ın eniştesi imam Demirkan’ın, Diyanet Vakfı için vatandaştan toplanan cami paralarını, şahsi işlerine harcadığını öne sürdü.

Savcılığın el koyduğu olaydan sonra Müftülük tarafından Şereflikoçhisar’a tayin edilen genç müezzin Rıdvan Bayrak, imam Demirkan hakkında suçlamalarda bulundu.

YARDIM PARASI İLE ÖĞLE YEMEĞİ

Ulaşılan bilgiye göre Bayrak, Demirkan’ın geçen yıl kasım ayında Diyanet Vakfı için vatandaşlardan toplanan bin 500 TL’lik yardım parası ile imamlara öğle yemeği ısmarladığını öne sürdü.

Konuyu Cami Yaşatma Derneği eski Başkanı Şükrü Yücel’in de bildiğini söyleyen Bayrak, “İlçede imamlar arasında öğle yemeği ikram geleneği vardı. İzahattin hoca 15 cami imamına öğle yemeğini cebinden ödemeyip, kasadaki yardım parasını aldı ve hesabı ödedi. Ben konuyu dernek başkanına şikayet edince imam eksik parayı yeniden kasaya geri koydu’’ dedi.

PİRİNÇ TİCARETİ

Müftülüğe verdiği ifadesinde 2010’dan beri birlikte görev yaptığı Demirkan’ın uygulamalarını da anlatan Bayrak şunları söyledi: “Kendisi Çorum Osmancıklı olduğu için memleketinden getirdiği pirinci, cami cemaatine satıyordu. Pirinç ticareti cemaatte rahatsızlık yarattı. Cemaat, müftülüğe şikayet dilekçesi gönderdi. İzahattin hoca, ilçede zenginlerin düğün, cenaze ve bayram kutlamalarına kendi gider. Fakirlere ise hep beni gönderir. Beni adeta işçi gibi camide çalıştırdı.”

Kaynak: Sözcü / Kamil Elibol

    :

    :

    :

    :

    "Camideki imam-müezzin kavgasından 17 Aralık çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ