Barcelona'da kritik oylama

Katalonya'nın en büyük ve en önemli kenti Barcelona, bağımsızlık yanlısı belediyelerin derneğine katılmayı reddetti.
Barcelona'nın Katalonya'daki Bağımsızlıkçı Belediyeler Derneği'ne (AMI) katılması için sunulan öneri reddedildi. Barcelona Belediyesi'nde yapılan oylamada, önerinin kabulü için 21 oy gerekirken, sandıktan 17 evet, 12 hayır ve 12 çekimser çıktı.Geçen mayısta yapılan yerel seçimlerin ardından dış destekle Barcelona Belediyesi'ni kazanan "Barcelona en Comu"nun 12 meclis üyesi "çekimser oy" atınca Barcelona'nın AMI'ye katılma önerisi reddedildi.

Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, gelecek 27 Eylül'de Katalonya'da yapılacak özerklik seçimlerinin ardından önerinin tekrardan gündeme gelebileceğini belirterek, kendisini eleştiren muhalefetteki bağımsızlık yanlısı partilere açık kapı bıraktı.

Barcelona en Comu'ya dışarıdan destek veren Katalonya Cumhuriyetç iSolu'nun (ERC) liderlerinden Alfred Bosch ise bugünkü tavrından ve Colau'nun 11 Eylül'de yapılacak bağımsızlık yanlısı gösteriye katılmayacağını açıklamasından dolayı, partisinin Barcelona Belediyesi'ndeki yönetime verdiği desteği geri çektiğini söyledi. Bosch, "Barcelona en Comu bu andan itibaren ciddi adımlar atmak istediğini göstermek zorundadır" dedi.

"Barcelona en Comu" İspanya'da ekonomik krizle ortaya çıkan halk hareketinin siyasi uzantısı olan "Podemos"un desteğini alarak geçen mayıs ayındaki seçimlere girmişti. Podemos yöneticilerinin bu zamana kadar yaptıkları açıklamalarda ise Katalonya'da bağımsızlık yanlısı bir referandum yapılmasına karşı olmadıkları ancak Katalonya'nın İspanya'ya bağlı olmasından yana oldukları belirtilmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Barcelona'da kritik oylama" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete