Sıra 25 Aralık’ta: Muammer Akkaş ve Süleyman Karaçöl için yakalama kararı

Kapatılan 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının meslekten ihraç edilen savcısı Celal Kara’yla, arama ve gözaltı kararlarının altında imzası bulunan hakim Süleyman Karaçöl için tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.
Karar, iki isim hakkında ‘örgüt kurma’ iddiasıyla soruşturma yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildi.

Dört bakanın istifa etmek zorunda kaldığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından 17 Aralık savcılarıyla birlikte ikinci yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş ve diğer başsavcı vekilleri de görevden alınmıştı.

SORUŞTURMA İZNİ

HSYK 2’inci Dairesi, savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş ve 25 Aralık’ta arama gözaltı kararı veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında 3 Mart 2015 tarihinde soruşturma izni vermiş, Kara ve Akkaş için üç, hakim Karaçöl için iki yıl hapis istenmişti.

Haklarında dava açılan savcılar Kara, Yüzgeç, Akkaş, dönemin başsavcı vekili Öz ve hakim Karaçöl için 12 Mayıs tarihinde meslekten ihraç kararı çıkmıştı.

Son olarak  17 Aralık savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara için tutuklama kararı çıkarılmış, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışına çıktıkları tespit edilen Kara ve Öz hakkında uluslararası düzeyde arama ve tutuklandığında iade talebi anlamına gelen‘kırmızı bülten‘ çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Sıra 25 Aralık’ta: Muammer Akkaş ve Süleyman Karaçöl için yakalama kararı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete