ABD'deki bar katliamını o örgüt üstlendi

Bar katliamcısı Omar Mateen saldırı anında IŞİD’e bağlılığını bildirdi. IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı da saldırıyı terör örgütünün üstlendiğini duyurdu.
Amerikan yayın kuruluşu CNN, Orlando'daki bar katliamını gerçekleştiren Omar Mateen'in polisi arayarak IŞİD'e bağlılık yemini ettiğini ve Boston saldırılarından bahsettiğini yazdı. IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı da saldırıyı terör örgütünün üstlendiğini duyurdu.

Afgan asıllı saldırgan Omar Maten’in (29) ABD’nin terör izleme listesinde olmadığı, fakat konuyla ilgisi olmayan cezai suçlardan soruşturulduğu aktarıldı.

ABD’li yetkililer, Mateen’in saldırı sırasında güvenlik güçlerini arayarak IŞİD’e bağlılık yemini ettiğini ve Boston bombacılarından bahsettiğini bildirdi.

Bir polis yetkilisi CNN’e yaptığı açıklamada, özel güvenlik olarak çalışan saldırganın bir araç kiralayarak Orlando’ya geldiğini söyledi.

FBI ajanları ve güvenlik güçlerinin Mateen’in evine bomba imha ekipleriyle girdiği ve içeride araştırma yaptıkları belirtildi. Polis, saldırganın gece kulübünün dışında duran kamyonetinde de araştırma yaptı.

Mateen’in babası Mir Seddique, Amerikan NBC News kanalına verdiği demeçte, olayın dinle bağlantılı olmadığını söylerken, IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı, saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini duyurdu.

Ancak Amaq açıklamasında, Omar Mateen'in doğrudan IŞİD'den talimat alıp almadığı konusunda bir detay yer almadı.

29 yaşındaki Mateen, polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "ABD'deki bar katliamını o örgüt üstlendi" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete